Followers

Jumaat, 31 Disember 2010

selamat Tinggal 2010...Selamat datang 2011

 
: 2010 : berakhir sudah tahun yg penuh dengan Dugaan , Onak , Ranjau , Duri & Suka Duka.....Syukur alhamdulilah aku masih ada disini...masih boleh berblogger.masih boleh suka-suka dengan kwan2 n orang2 yg tersayang...Rase bersyukur sbb ada emak ,ayah yg sayang kat aku..ada kakak n abang..lg extra bile dah dapat anak buah (love u baby ♥ NurSafuhah ♥~ucu sayang fuha) ada my Bff  Eyla Arith & Asnita Asman(suka duka kami sentiasa bersama♥sayang kamu berdua..muahh) juga kat kawan2 andai sekalian then x lupe jgk kat my Dear Azizul (thanx dear susah senang tetap dgn syg..muaah love u sayang)...  hope 2010 yg berlaku menjadi pengajaran wat kite semua...dan menjadi lagi dewasa utk diri kite semua.. GOOD BYE 2010...

2011 !!!!! Selamat Datang Tahun Baru...Selamat Datang Pengalaman2 , Suka Duka baru yg bakal Menjelma.. Semoga Tahun 2011 menjadi tahun lebih baik...semoga juga impian n cita2 aku menjadi kenyataaan... Semoga Azam Tahun baru yg dapat aku capai... Buat My Family hope kita semua lebih tabah mengharungi segalanye sama-sma..Buat My bff Eyla Arith & Asnita Asman aku doakan korang bahagia selalu...dan harungi thn baru dgn lebih baik...yeah for my Dear hope ape yg kita rancang berjalan dgn lancarnya seperti yg kita inginkan... WELCOME 2011..

BILE HARIMAU MENGAUMM!!!!

HARIMAU MALAYA!!!...ngaummm!!!..  i like ... 

Bila  Harimau Mengalahkan Garuda!!!..gempak rase 1 dunia...hihiihi..seronok yg teramat sangat2..akhirnye pasukan bola sepak negara telah membuktikan yg MALAYSIA BOLEH.. .Tahniah buat pasukan bola sepak negara (harimau malaya) atas kejayaannye dlm piala AFF SUZUKI 2010.. Safee Sali TErbaikk!!!!... khairul Fahmi kasi Gempak!!!....sebab mereka2  pasukan boleh sepak negara PM telah istihar  cuti umum pada 31.12.2010... yahuu syok nye cuti...Congrate again to HARIMAU MALAYA... 0_o


: : Good Job u All!! ♥ credit for u All .love u..(ihihi gediks nye saya). : :


: : Safee Sali  ♥♥..TERBAIK!!!!!.... tahniah!!! : :


: : KHAIRUL FAHMI...u r the champion.♥♥. : :
teruskan usaha mu itu..selamat maju jaya..




 P/s : buat Skuad Malaya  (Harimau Malaya) God Job..tabik to u all...teruskan usaha untuk negara kita..MALAYSIA BOLEH!!!!.. i know malaysia mmg boleh & terbaik... o_0

Rabu, 22 Disember 2010

CELOTEH SEBENTAR..

TWO WEEKS ONLY....!!...OMG!!!....no dear...
eee....lame kan lagi 2 minggu ni...
xsuke...xsuke...dr 2bulan hold lagi 2mggu...
eee menci...menci taw....
tp relax ayu...relax sudah.....
alaa bru 2mggu kan...(ayat2 hipokrit)..hahahah
rindu lah kat sayang kite...jiwang sudah aku..:p
nak jupe...nak p ngedate...
lama nye x ngedate ngan sayang kite...
xpe2 dapat jupe nanti nak ajak p jalan2..
nak jugak...tp gamak nye tahun depan baru jupe...
ape2 pun sayang kite kat die xpenah pudar (chewah~hahahaha)
miz u dear...love u so much  n crazy...huhuhu...

Isnin, 13 Disember 2010

12 DISEMBER 2010

Berjalan Sakan...Makan dan terus makan....aduiiii cam ne nk kurus...capekkkdehhhh/....:(.... tp ape pun yg penting aku happy...happy.....:)

~ PAGI...JROBIK TIME...
huhu...xnak...xnak aku g juga jrobik ni dgn si nenek iwa ni..si qieqil ni xde plak balik kg katanye..katenye ke???hihihi whatever..:)...tp kan padahal lom expert lagi tp arhh redah aje...dapat bju free tu...hihihihi....jrobik ni diadakan sempena hari keluarga2 golongan ternama menteri2 kat johor ni...uiiit aku diapik oleh menteri2..huh meletupzzz...hahahahahah.....jrobik dgn menteri johor ghani osman beb...xsangke2 jupe berdepan...jrobik sama2 makan sebelah meja...(sebelah meja je,bkn 1 meja..hihihi)..york layan pic aku ni..pic xbnyk sbb aku xdpt nk amik waktu jrobik tu...









~PETANG ~ KFC WITH MY COUSIN~
; ; ; nyummmy...nyummy...my favourite...; ; ; 
tgh sedap2 lepak2 sepupuku dtg ajak g kdai hp(nk download sofware..uiit hp die mahal...xmampu den nk beli.hihihi) selepas hampir 2jam kteorg layan cina btol2 hp tu perut pun jadi lapar(krakk..krokkk...dibuatnye)hihihi..ape lg abg sepupu aku ni ajak pekene KFC..uiiit sedap sangat2.TQ abg pie blnje ite,,,hihihi....sdp gle..utk pengetahuan aku mmg agak rapat ckit dgn die...so buat bf ku yg tercinta dont jeles2 ok!!hihihihi..  layannnn nyummmmyyyyyy!!!!!!!










~MIDNIGHT TIME~ABS SPECIAL SATU!!!!!!.
yihaa...nyam...nyam...hahahaha...xplan oun nk g pekene ABC special ni..kebetulan lau x sebab budak tu kan yg ala2 wel..wel...hahaha(opsss terlepas sudah)..hahaha...arh ada aku kisah.. yg penting ada cik iwa n cik ana...hihi...tp sorry beb pic korang ber2 xde...abis korang syok sangat bersembang so aku wat hal sendiri...ini lah hasil aku wat hal...hahahaha....ABC layannn........nyummy,!!!!...:)

SUNGAI BULUH ABC!!!specialsss....



NYUMMYYYY....myum!!nyum!!!hihihihi

aksi SYOK sendiri!!!dikala kebosanan                                  


Khamis, 11 November 2010

Hot GiLerrrr!!!!!!!!


ni aku nk ckp buat tuan pnye badan yg bce cerita aku ni,kalau lah ko ttbe terniat nk buke blog aku..haaa nasib ko...sape suruh bke blog aku...n sape suh bermain dgn perasaan jiwa sndiri...haaa amik ko ni aku dah geram aku nk story rse GERAM..RIMAS.MARAH...ko nk kata ku ape kata lah...yg ko kne tahu "AKU CIKIT PUN XTERTARIK DENGAN LAKI KO,APETAH LAGI NK ROBOHKAN RUMAH TANGGA KO!!!!!" mmg aku rasa marah yg teramat sangat2 marah dekat ko...oiii kamon lah aku pun dah ada pakwe......lagi aku sbnrnye xde mslh org nk tegor aku...tp kalau ko yg tegor dr segi pemakaian aku or ape2 je pasal  aku sory ko sape???ko xde ape2 hubungan ngn aku...tu semua hak aku... selagi aku x kacau life ko,ko tolong jgn kacai life aku... ko pikir kali ni dah bape kali ko buat aku ? ? ? ?... jgn sampai aku hilang hormat dekat ko yg lbih tua dari aku.... ko lau ada masalah tolong ar rasional n Profesional...kerja is kerja OK!!... lgi setakat mintak tlg bnde yg remeh ape lah sangat... bkn aku mtk tlg anto aku blik or picit badan aku pun...pam tayor ckit pun x bersentuhan...selama 3 thn aku keje cni ckit pun aku x pnah sntuh laki ko..tertarik ckit pun xde ar...  kau lau hidup dgn perkataan "JEALOUS" ko,mmg sampai ble2 akan menghantui diri ko.. eee xpaham aku!!!!... rse menyesal dlm diri penah kenal ko ! ! !...penah anggap KAKAK... aku harap pasni ko xkcau life aku lagi.. Ok !!!..

*lau ko bce nk marah..marah ar...aku berhak nk buat ape aku suke...nk wat statement kt FB ke..nk wat cite kat Blog ke...tu hak aku...n cara aku...aku diam xbermkne aku suke aku ok.. ko mnusia aku mnusia...ko ppuan aku pn ppuan cme2 ada hati n perasaan...


Ahad, 31 Oktober 2010

SELAMAT PENGANTIN BARU CELLA & RADIN








02.10.10// Detik-detik bersejarah dan menghairahkan buat sahabat aku ni sorang... Akhirnye impian menjadi kenyataan...segala onak duri rajau percintaan terjerat jgk dgn sebuah ikatan perkahwinan (chewah bermadah la plak..hahaha)...Bunga disunting Oleh Sang Kumbang...i like..i like..;)....hahhaha/... best kan... mcm nk kawin jgk cepat2..hahaha....apepun buat sahabat aku yg telah lebih awal menamatkan zaman remaja aku nk ucapkan

SELAMAT PENGANTIN BARU...
SEMOGA BERBAHAGIA SELALU..
DAH ADA LAKI NI JGN NAKAL2 SGT...
CEPAT2 LAH DAPATKAN ANAK RAMAI2...
RAYA THN DEPAN LEH DPT COLECT AMPAW BNYK2..hehehe...

p/s : cella Dont be Gelojoh2 orait babeh...hehehe...//kami2 sahabat2mu pasti merindu Nasi Gorengmu..Mee hoon PUTIH mu..ehehe...sayang sama kamu.....

Rabu, 22 September 2010

buke pose ngan kawan-kawan...

berbuka puasa beramai-ramai bersama sahabat-sahabat aku...gile kentang arrr aku x tipu mmg best gilerrr...kredit ar to korang sume sbb sudi2 datang memeriahkan pertemuan kite-kite semua....ada yg sggup cancel progran dieorg demi sahabat-sahabat sekalian...memang seronok x terkata...         macam-macam pe'el n kerenah masing2..hehehe...termasuk lah aku...hehehe.....:-D... 


 kteorang sume ada satu sifat yg cme...xde yg terkecuali  "GILA GAMBAR"....hihihihi...
bab2 amik gambar ni memang x blh dinafikan kegilaan kami x kira kt kdai mkn ke kat ane..yg pnting kami happy n x mengganggu orang...peduli ape org nk kata ada kami kisah..hahaha....yang penting kte happy kan sahabat-sahabat ku sayang....



sayang sangat2....kat korang sume....aku sntiasa doakan kebahagiaan korang sume....buat cella yg bakal digelar isteri orang xlme lagi tahniah aku ucapkan...igt jangan nakal2 lg pasni...kamoo sudah diikat mati....sme abg radin prabuskengpor,...(hehehe..gurau je)..

Sabtu, 28 Ogos 2010

uiiitt.....x sabarnye...

penantian yg rse xsabar nye......hari ni ada dua bnde yg aku nanti2kan...
1~bbuke cme2 dgn mber2 SMKPG 2,...gathering Friendz forever..xsabar nye...kami semua bkumpul...ada kila,nora,echa,ela,pidah,shera,aisyah,ani,fifa, nana & g'jah... mesti meriah...kecoh...uiit ble semua dah jupe....gempak beb...lg2 ela thn last mjd anak dara...xlme lg dah ada laki,xpat trlalu enjoy ngn kami2..

2~ yang ni pun penantian yg x sabo2...nk jupe mY B...lme nye xjupe...die nk p KL esok...aku xpat ikot..:(..ada hati aku nk ikot die lawe pon tidak..
B jgn x jadi taw jupe...x jd kecewa nnt..eheheh..love u dear,..;)

Jumaat, 27 Ogos 2010

: T O D A Y :

Today is Jumaat...hari ini hari jumaat...hari baik...bulan yg baik...tp aku xth hari ini kenapa???? mengapa???? ada apa???? bagaimana??? arggghhhh....aku rse mls nk g keje...mls nk mengadap keje...ikot hati nk ponteng td...ble pkir2 blik keje...aku xkeje t keje aku yg pending...aku ponteng pon bkn ada org wat keje aku...still aku jgk yg kene wat.....nyampah mak nok oiiii..!!!!..

Buat diri ku "ayu ko jgn lah malas2...nnt keje ko pending...aku th ko kdang2 buhsan mengadap2 org2 kt ofis...tp ko sabar ea ayu"..hehehehe...

sabar-sabar.....bonus xpenah dpt pon...:p...Ekot...
keje rse makin bnyk...ikot kan aku xpnah ada mse free...tp lantak ada aku kisah lau aku nk On9...tp pandai2 lah kan jge line,,huhuhu...
adoi2 pg aku dah mbebel...cm ne rezeki nk msuk...
dah2 stop membebel...out dulu on9 continue keje...
t sambung lg ea...dadaaaa....bye...

Rabu, 25 Ogos 2010

C I N T A N vs C I N T O N

telefon b'dering...Kring..!!!!!!!...kring..!!!!!.....(dgn liat aku mengangkat)..hello assalamualaikum.!!!... terdengar suara jejaka pujaan hatiku... wa'alaikumusalam.. pg yang... bangun2 nk p keje kan..!!!!. tanpe disedari pg2 aku mengeLuarkan senyuman yang paling manis....hahahahahaha.. rase bersyukur nye...terima Kasih Ya Allah kau masih memberikan kebahagiaan kepada hambamu ini...walau ada kalanye aku berkecil hati dgn sikap si dia aku tetap bsyukur dgn ape yg die berikan..x semua yg aku ingin kan aku dpt tp aku bhagie dgn si dia... Semakin Hari Semakin Sayang...hahhaah... Chewah...gila Kentang ayu pg2 dah sewel...hahaha... sayang kamoo my dear..:)

Then, dgn terhegeh2 aku nk p keje ni.. kedengaran lgu Menyesal nyayian Ressa Herlambang ni mksnye ada msg masuk... aku pun buke dgn tersenyum aku bace nye "morning syg2 ku ya allah aku mohon smoga pagi ini segala urusan keja kita dpermudahkan dan kite ceria utk menjalani khidupan yg allah berikan,..amin....".... tersenyum lebar lagi aku..:)..rupe2nye msg cik Qieqil bg..hehhe...best frendz yg aku dah anggap cam adik beradik...aku sayang kamoo dan iwa...

Terima Kasih Ya allah kau masih memberikan kebahagian kepadamu hambamu ini yg selalu lalai dgn perintah2mu...yang slalu alpa dgn khidupan dunia...

Selasa, 24 Ogos 2010

: B U H S A N :

arghh nape aku semakin buhsan ngn keje skrg...
aku boleh wat keje aku...
tp aku xsuke org yg terlalu merintah...
aku pnt lah ble org lain yg x bnyk die xnk suruh...
aku jgk yg nk disuruh...
ni lah keje lau dgn org %^&$#...huhuhu...
dgn bhgse sndiri cam segan2 nk mintak tlg..
dgn aku...huh suke2 hati dorg je...
then lg konon ckp "i xnk u rse penat bulan pose"
tp suh jgk aku wat...amik air tu...sggup tggu aku pas solat..
padahal ni ad 2 org tercegat xwat pape...perhhh mendidih gua....
pakkal je pose...dgn muke yg hipokrit aku tersenyum tp sinis...
korang2 memang baik ngn aku tp ada mse perh wat aku mendidih..
ati panas...geram*&^$$$%,....Bunguksssss

Muse - Unintended

Unintended~Muse Band...
lagu ni mmg best gilerrr lah...walaupun aku agak tertinggalan zaman..hehe..lgu ni dah lme sbenarnye,tp aku bru jgk lah dgr almaklumlah lgu owg putih kan...kan..kan...hehehe...first aku dgr lgu ni pun dkt blog Frendz aku ni PERTUALANGAN EXTRAORDINARY CRAZZY LEMMBU by Yui \die lah yg bg aku tjok n pnyanyi die..hehehe..thanx reena..sweet sgt lgu ni...terasa sampai dalam2 ni dgr..hahahaha♥♥♥



You could be my unintended
Choice to live my life extended

You could be the one I’ll always love
You could be the one who listens to my deepest inquisitions
You could be the one I’ll always love


I’ll be there as soon as I can
But I’m busy mending broken pieces of the life I had before


First there was the one who challenged

All my dreams and all my balance
She could never be as good as you


You could be my unintended

Choice to live my life extended
You should be the one I’ll always love


I’ll be there as soon as I can

But I’m busy mending broken pieces of the life I had before


I’ll be there as soon as I can

But I’m busy mending broken pieces of the life I had before


Before you ♥♥♥~$%####???

Jumaat, 13 Ogos 2010

SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN AL MUBARAK.


Ramadhan datang lagi...puasa yg dulu2 dah habis ganti ke???(bak kte nabil~lupikir lah sendiri)..hehehe....ape pun aku nk ucapkan selamat berpuasa buat mak ayah...abang...akak..abg ipar...sahabat baik ku...kekasih hatiku...partime Lover..:).hihihi....sepupu sepapat...sedara mara...sahabat2 andai..teman-teman & buat umat islam satu dunia....Sama2 lah kte Beringat dibulan yg baik hari yang baik ini....INGAT.....

JANGAN CURI....
JANGAN suke ULAR2MASA BEKERJA..

JANGAN BUAT.....
JANGAN ASIK .....
JANGAN ASIK2 BANYAK2 LAH BERSABAR
....MESTILAH SENTIASA .....
♥ ♥ ♥ SELAMAT MENJALANI IBADAH PUASA♥ ♥ ♥

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...