Followers

Selasa, 25 Mei 2010

happY Birthday My Ladies Boss


20 mei 2010....hari jadi nye ladies Boss aku....nme pnuh die Tan Mei Ling tp nme glamour nye JOannE...hihihihi.....x silap aku ni hari jadi die yg ke-36 tahun...muda lg lah kre boss aku ni...kat tmpat aku keje ni lau b'day mmg akan diraihkan..tp malang sungguh b'day aku xdpt diraihkan..tu lah aku tbe b'day sndiri cuti lak....dah xpat mam kek sedap2...hehehe,,,, ape pun aku nk ucap kat Ladies Boss aku ni Happy Birthday...harap2 aku x kne mara selalu...hehehe..(hakikatnye mmg blom pnah kne mara ni-knon2 kesayangan boss...hahahaha ahaksss)

Rabu, 12 Mei 2010

Matahari dari dekat (5,000 KM)

SETIAP YANG BERNYAWA ITU PASTI MERASAI MATI......cik ayu sje je nk kongsi2 cerita matahari ni...ada kwn email so cik ayu pun sje je lah nk kongsi2 bersama utk perngetahuan dan peringatan kita bersama..


Matahari dari dekat (5,000 KM)
Imej matahari yang paling jelas diperolehi oleh Royal Swedish Academy OfScience pada 14 nov 2002 melalui Swedish Solar Telescope

Sebagai Renungan : Diriwayatkan bahawa Rasululallah pernah menceritakan betapa asalnya kejadian api di dunia ini. Setelah nabi adam dihantar ke dunia kerana kesalahanya memakan buah larangan maka Allah swt telah memerintahkan Jibril as supaya mengambil api dari neraka untuk dihantar ke dunia untuk kegunaan nabi adam as. Maka jibril as pun diperintahkan untuk meminta api tersebut daripada malaikat penjaga api neraka iaitu Zabaniah.
Jibril: wahai zabaniah, aku diperintah untuk mengambil sedikit api neraka untuk dihantar ke dunia bagi kegunaan adam as.
Zabaniah: sebanyak mana sedikit itu ?
Jibril: sebesar kurma...
Zabaniah: kalau sebesar buah kurma api neraka itu engkau bawa nescaya akan cairlah tujuh lapis langit dan tujuh lapis bumi akibat kepanasanya.
Jibril: kalau begitu berilah aku sebesar separuh dari buah kurma...
Zabaniah: kalau sebesar separuh buah kurma api neraka ini engkau letakan di dunia nescaya tidak akan turun walaupun setitik hujan dari langit dan tidak ada suatu pun tumbuhan akan tumbuh di bumi nanti..
Memandangkan keadaan yang rumit ini maka jibril as pun menghadap Allah untuk mendapatkan saiz yang perlu dihantar ke dunia. Allah swt pun memerintahkan supaya jibril mengambil sebesar ZARAH sahaja dari api neraka untuk dibawa ke dunia. Maka jibril as pun mengambil api neraka sebesar zarah dari zabaniah tetapi oleh kerana kepanasan yang keterlaluan api neraka sebesar zarah itu terpaksa disejukan dengan mencelupnya sebanyak 70 kali ke dalam sungai di syurga dan sabanyak 70 buah sungai. = 70 x 70
Selepas itu jibril as pun membawa api itu turun ke dunia dan diletakan di atas sebuah bukit yg tinggi, tetapi sejurus setelah diletakan tiba-tiba bukit itu terus meleleh cair maka cepat-cepat jibril mengambil semula api tersebut dan dihantar semula ke neraka.Hanya sisa-sisanya sajalah yang terdapat di dunia ini seperti api yang
sering kita gunakan untuk berbegai keperluan dan juga api yang terdapat di gunung berapi dan lain lain lagi.
PENGAJARAN : Bayangkanlah kepanasan api neraka yg sebesar zarah yang terpaksa disejukan dalam 70 buah sungai dengan sebanyak 70 celup setiap sungai dan hanya sisanya saja itupun manusia tidak dapat bertahan akan kepanasanya bagaimana dengan api di neraka itu sendiri. SEBESAR ZARAH SAHAJA.

Rasulullah s.a.w.. bersabda,
maksudnya: "Sesungguhnya orang yang paling aku kasihi di sisiku ialah seorang mukmin yang keadaannya serba sederhana, tetapi rajin mengerjakan solat (wajib dan sunat), dia baik dalam beribadah kepada Tuhan dan selalu taat kepadaNya secara diam-diam" (Riwayat Tarmizi)

maksudnya: "Sesungguhnya orang yang sangat aku kasihi dan terdekat padaku di hari kiamat ialah yang terbaik budi pekertinya. Dan orang yang sangat aku benci dan terjauh daripadaku pada hari kiamat ialah orang yang banyak bercakap, sombong dalam percakapannya dan berlagak menunjukkan kepandaiannya" (Riwayat Tarmizi)

maksudnya: "Barangsiapa yang bertaubat kepada Allah selagi belum terbit matahari dari arah barat, maka Allah menerima taubatnya" (Riwayat Muslim)

maksudnya: "Ingatlah kepada Allah dalam masa senangmu, nescaya Dia akan mengingatimu di masa susah" (Al-Hadith)
sama-sama lah kte renung2kan dan beramal lah...selagi nyawa di badan...

Isnin, 10 Mei 2010

engagement ceremony fifa & Wan ..

pada 08 Mei 2010 telah berlangsung nye pertunangan sahabatku apit a.k.a Nurul Afifah roslan bersama pasangan nye Wan (xth nme btol...hehehe) kini lg sorang sahabat ku telah disunting oleh sang kumbang nye.... "apit tunang dah ko kan...heheheh" cam xcye tp knyataan ni,,,,,ape pon aku doakan kebahagiaan ko,n ko sbar menghdapi sebarang onak,rintangan,duri dan selumbar diwaktu2 ikatan pertunangan ni......





P/s: apit dah jadi tunang orang ni jgn nakal2 sangat2...hehehe...n jgn lupe kat kte orang sume...

Sabtu, 8 Mei 2010

SELAMAT HARI IBU PN NORRAHA....

Sempena hari ibu yang bakal menjelang tiba pd 9 Mei 2010.. aku nk ucapkan Selamat Hari Ibu kepada ibu ku Pn Norraha Bte Mohd Sout...dan juga Buat semua Ibu2 sedunia...





MAK..... jasa dan pengorbanan mu akan ku kenang hingga akhir hayat ku ini...kaulah segalanya bagi ku....kau telah mencurahkan kasih sayang...berperang dgn maut ketika melahirkan ku,...tanpa mu siape lah aku...terima kasih mak....sayang mak sangat2.........



Ibu..
Di saat ku melihat dunia,
Kau tersenyum menangis gembira,
Tatkala ku dibesarkan,
kau berikan segunung kasih sayang,
Selaut belaian..

Ibu..
Akan ku gapai kejayaan biarpun tanah tak ku pijak,
Akan ku cari kejayaan untuk kau ibu,
Itu lah yang mampu membuatkan kau tersenyum gembira melihat ku,
Akan ku jadikan bunga-bunga di taman,
tempat lebah mencari madu,
Agar madu yang manis membuatkan hidupmu lebih bererti..

Ibu..
Pengorbananmu akan ku balas,
Pengajaranmu sentiasa jadi pegangan,
Biarpun ombak merobek dunia,
Kau tetap ibuku yang satu.

......SELAMAT HARI IBU........
♪♫•*¨*•.¸¸❤¸¸.•*¨*•♫♪
..ibu....ibu....kau lah ratu hatiku....
♪♫•*¨*•.¸¸❤¸¸.•*¨*•♫♪(a♥‿♥a)❤ sy syg ibu sy ❤۩๑๑۩๑๑۩¸,¤°´'`°•.¸¸.•°´'`°¤,¸*.:a✿*e✿.a.:*l ̲̅ə̲̅٨̲̅٥̲̅٦̲̅]l ̲̅ə̲̅٨̲̅٥̲̅٦̲̅]╼╾┻╾╨┻◚━┴╼╾╾╴

Sabtu, 1 Mei 2010

Doa Buat Kekasih - Ramli Sarip Feat Kathijah Ibrahim -^MalayMTV! -^Live ...

lagu ni nyanyian Ramli Sarip & khatijah ibrahim..gabungan sore yg mantap n best gile...aku suke gile dgr lagu ni,walaupun ni lgu lme...maksudnye terlalu mendalam....yorkkkk layannn ni..,,

(¯`v´¯).`·.¸.·´¸.·´¸.·´¨) ¸.·*¨)(¸.·´ (¸.·´ .·´¸¸.·¨¯`♥-♥
Andainya aku bertanya
Padamu tentang bahagia
Di mana nilai setia
Di manakah puncak cinta

Mahukah engkau mengerti
Harapan serupa mimpi
Ianya dapat terjadi
Atau hilang tak berganti

Sejarah mengajar kita
Menjadi lebih dewasa
Meniti arus angkara
Lupakan kisah yang lalu
Teguhkan tugu imanmu
Doaku buat kekasih

Yang dulu usah dirindu
Hilangkanlah dari hatimu
Doaku buatmu kekasih

Yang dulu usah dirindu
Hilangkanlah dari hatimu
Doaku buatmu kekasih...

(¯`v´¯).`·.¸.·´¸.·´¸.·´¨) ¸.·*¨)(¸.·´ (¸.·´ .·´¸¸.·¨¯`♥-♥

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...