Followers

Selasa, 27 Disember 2011

Andai Ada Jodoh kita ♥

Assalamualaikum ,

hai semua , tadi dok2 layan FB ternampak pulak ayat ni kat mber aku...Terasa cam baru sedar ni semua .

Awak jodoh itu rahsia Allah..
 ☻
/█\/█\
.|| . ||.

SEKUAT mana awak setia...
... SEHEBAT mana awak merancang...
SEJAUH mana awak menunggu...
SEKERAS mana awak bersabar...
SEJUJUR mana awak menerima saya...

Jika ALLAH Tidak Menulis Jodoh Kita Bersama..Kita Tetap Tidak Akan Bersama..



Ya allah,Ya Tuhanku ,

seandainya telah kau takdirkan dia milikku..tercipta buatku dekatkan lah hatinya dengan hatiku tetapkanlah kemesraan antara kami agar kebahagian ini kekal abadi .
.amin. .

Khamis, 22 Disember 2011

Nada Cinta ~ Ya sudah lah


Tak Nak Cakap Banyak , cume nak cakap Now aku tengah gilakan cerita ni "Nada Cinta" !!
Best giler !.

Ketika mimpimu yang begitu indah
Tak pernah terwujud ya sudahlah
Saat kau berlari mengejar anganmu
Dan tak pernah sampai ya sudahlah

Reff:
Apapun yang terjadi
Ku ‘kan slalu ada untukmu
Janganlah kau bersedih
Cause everythings gonna be ok

Satu dari sekian kemungkinan
Kau jatuh tanpa ada harapan
Saat itu raga kupersembahkan
Bersama jiwa cita-cita dan harapan

Kita sambung satu persatu sebab akibat
Tapi tenanglah mata hati kita kan lihat
Menuntun ke arah mata angin bahagia
Kau dan aku tahu jalan selalu ada

Juga ku tahu lagi problema kan terus menerjang
Bagai deras ombak yang menabrak karang
Namun ku tahu ku tahu kau mampu tuk tetap tenang
Hadapi bersamaku hingga akhir datang

Saat kau berharap keramahan cinta
Tak pernah kau dapat ya sudahlah yeah
Dengar ku bernyanyi lalalalala heyeyeyeyeyayaya
Dedum dedudedadedudidam semua ini belum beakhir

Back to Reff:
Satu ‘kan langkah langkah yang beriring
Genggam hati rangkul emosi
Genggamlah hatiku satukan langkah kita
Sama rasa tanpa pamrih
Ini cinta across the sea
Peluklah diriku terbang bersamaku
Melayang jauhh.. woo..woo.. yeeahhh.. (come fly with me, baby)

Ini aku dari ujung rambut menyusur jemari
Sosok ini yg menerima kelemahan hati
Yea.. aku cinta kau.. ini cinta kita
Cukup satu waktu yes untuk satu cinta

Satu cinta ini akan tuntun jalanku
Rapatkan jiwamu yo tenang disisiku
Rebahkan rasamu untuk yg ditunggu
Bahagia hingga ujung waktu






Jumaat, 16 Disember 2011

Dilanda OmBak Rindu

Assalamualaikum ,

" Ombak Rindu Movie " , ok semua ckp cite ni best , tengOk sampai melele air mata , kawan aku lelaki ckp die tgok pun melele air mata , pastu ada org ckp jalan cerita ada beza cikit dgn nOveL , ada yg ckp Lagenda budak Setan lagi Best dari Omabak rindu . . sana sini bercakap pasal ceita OMBAK RINDU ni . adoiii bile dgr sini sana mempersOalkan nye aku n kawan-kawan nak sangat tengOk.. Jiwa ni merOnta-ronta nk tengOk . nak jugak !! 


Akhirnya , setelah pospon berhari-hari atas dasar menghormati perasaan kawan-kawan & Adil dan saksama ketika berkawan , setelah menempuh pelbagai sangkak ha3 . dapat jugak tengOk hari rabu (14.12.2011)  g dekat lasermall jerk . . dah xde pilihan tapi ok ape kat cne rm6 jerrr . . ha3 . murah ..murah(nk murah tgok cite dah ujung2 tayangan) haha..  
Tapi Cop ada cerita Ragam kawan-kawan termasuk aku disebalik "OMbak Rindu" ha3.. bile igt balik kelakar , ok pertama kami semua Late !! dapat yg bawa kete pulak Cik Ketot si nisa mak aiii bwa kete super duper Drift naik kecut perOt aku(almaklumlah duduk belkg) , dekat belakang uh jgn cite aku , iwa n kila dah buat mcm rumah tumpangan siap boleh lending akibat kecut perOt dibuat oleh ci ketot uh..ha3... Pika kat sebelah mandang nk tekan brake aje..ha3.. tp alhamdulilah selamat sampai , dah sampai ape lagi berlari (huh semput~bukan lari pecut pun cover line uh gadis kan)..ha3 . . sempat g beli tiket tapi mungkin kami terlambat 4,5 mint !! damn .. ha3 . masuk paggung si maya buka stokin aoron ..disitu menjadi tnda tnya iwa ?? dorang dah kawin keh hah ? dah kawin ke? (time ni cam nk hempuk je muke iwa sama2 baru tgOk g tnye) ha3 . masuk2 panggung dah berdekah2 ketawa , Ok kembali serius tapi x bOleh sepanjang panggung kami ada je bnde yg buat ketwa.. paling parah cerita baru separuh aku n iwa nk "cici" , petua aku gigit kuku ..ha3 . kila punye senget die ketawakan petua aku, siap suh ggt kuku dia...CengaLL . ha3 . (mati kecut perut than smpi habis wayang~terseksa aku) ha3.. lagi satu kejutan tengah-tengah tgOk wayang nisa punye tmpt duduk letak air BoBos ..ha3..kah3.... air tumpah kat panggung ...kah3..kah3, tgok wayang degan kawan-kawan yg sama tingTong begini lah jadi nye...yg penting mmg fun giler . ha3 .  amik ko balik masing2 takot tgok jam hampir kol 12 , aku n pika steady je , kila, nora n nisa kecut jgk perut nOk..ha3.. Pasrah je bukan ikhlas..hahaha


Berkata : kami x dapat hayati cerita langsung , cite ni best tapi pelbagai Onak n duri lalui..wakakaka...tapi dapat jugak tgOk...cite sedih jadi lawak ..

Isnin, 12 Disember 2011

Dijemput Ke wedding Eika ~SKTR 1

Assalamualaikum ,

Opss aku dijemput untuk menghadiri wedding kawan aku yg dah bertahun x jumpe , jumpe balik pun dekat MukaBuku . . so bile jumpe cm terkejut eh ika dah tunang. :).. tup2 dah tiba masa wedding xsangka igt juga die kat aku ni , utk pengetahuan ini lah majlis pertama yang aku pergi kawan sek rendah punye wedding , hihih~sebelum ni ada juga tengOk yg da kwin tapi x diundang...hahaha ~ ape pun tahniah Buat kawan aku ni Eika & Arman .
Jemputan Moden. skrg dah senang kan nk berhubung..:)
nanti ada jodoh kawin nk jemput  wat cm ni lah.kat kawan2 yg jauh...hihihi..:)


Selamat Pengantin baru Eika & Arman..
SemoGa Bahagia Selalu Hingga Ke akhir Hayat ..:)
Buat baby cepat2 taw..ha3 . (opsss)..hiihih

Berkata : sedih xdapat Pic sama , datang-datang org dah nak mula Kompang , ni pic pun curi-curi ,nak balik salam Pengantin dkt makan damai...hihihi....tp xpe lah jnji dtg kan..ha3..

Sabtu, 10 Disember 2011

December : mereka Pergi Tinggalkan Saya .

Assalamualaikum . .

December 2011 . . December So sad !!

02 December 2011 : Buat Pertama kali setelah aku berumur 22tahun aku kehilangan orang-orang yang terdekat dengan aku , 02 Dec 2011 (Jumaat) aku dikejutkan dgn panggilan telefon dari cousin aku waktu tgh lunch "ayu , Pok suh Husein dah xde" , ya allah tuhan je yg tahu betapa terkejut nye aku sampai lidah kelu nak berkata sampai tersasul , antara arwah dengan aku kire kiteorg mempunyai pertalian persudaraan yang sgt rapat sebabnye arwah selaku Atok &  merangkap Pakcik kepada aku jugak . . Arwah lah yang jaga mak aku dulu time mak aku kecik2... Really macam xpercaya die tinggal kami semua . ape pun aku redha ketentuan ilahi..buat family arwah takziah aku ucapkan..sama-sama kite sedekahkan AL-FATIHAH moga Rohnya dicucuri Rahmat oleh-NYA . . amin . .

07 December 2011 : Aku kehilangan Nenek yang aku sayang sangat-sangat ,aku dapat Panggilan Tep Pagi2 dalam kol 2pagi dari mak cik aku . "ayu, dah tahu kan? Tok jah dah xde "  sebak tak tahan aku , Really aku sangat sayang kat nenek aku ni . . mungkin aku bukan cucu yg terbaik , aku juga x belajar tinggi mcm cucu-cucu yg lain , xsepandai mereka yg lain , tapi aku betOl sayangkan nenek aku sangat2 . .Sangat Rase Kehilangan , Teringat masa kat kg kecik-kecik naik Beca dgn nenek , bile raye Sonok g hantar makanan kat umah jiran , waktu dulu kecik2 time atOk sihat tiap2 minggu balik kampung , Asal balik Kg je mesti g Kebun kat belakang cari Pucuk Ubi (my favourite!) & Buah Nam2 . . Tapi ni Semua Tinggal kenangan je yg ada dgn nenek  . nenek penah pesan " Berkawan dgn Lelaki Jgn suka tukar-tukar, jgn mainkan perasaan lelaki " & " Sembahyang Tiang Agama" !! Harap sangat diri sendiri ni Ingat lah Pesanan arwah nenek !! . bile nenek dah xde ni harap sangat Family Ayah semua still bersatu , for someOne uncle,aku xth ape salah aku n fmly aku , sampai hati ko kan , ko jge aku dari kecik , tapi sekarang nk dengor ko panggil aku dgn perkataan "adik/ayu" susah nye . . kan x sangka sekelip mata ko brubah , setiap kata-kata ko yg baik n yg agak menguris hati aku xkan pnah lupe ..terima kasih uncle penah jge aku n akak n abang. penah beri kasih sayang pada kami walau ia sementara . . cume harapan aku yg tinggi menggunung hope ko berbaik lah dgn org2 yg xpatOt ko renggangkan hubungan ko "air dicicang x akan putus" hope pepatah ni still ada utk kami semua  . . amin . . Buat Arwah nenek Al-Fatihah , Tok Jah ayu sayang sangat-sangat kat tok Jah . . ayu doakan semOga tok tenang disana , moga Roh tok Dicucuri rahmat OlehNYA dan ditempatkan dgn Golongan org yg beriman . amin . . .


Kata-kata : KITA YANG HIDUP PUN AKAN PERGIKAN SATU HARI NANTI, AJAL MAUT JODOH PERTEMUAN DITANGAN TUHAN , HARAP KITE SEMUA REDHA DGN SETIAP KETENTUAN ILAHI . .


Ahad, 27 November 2011

Awak Buat Saya betOL-BetOL TERASA HATI & KECIL HATI

salam ,

Awak , awak buat saya betOL-betOL Kecewa ! ! .mungkin bagi awak ni remeh temeh tapi tidak saya , Hilang dah rase excited . Hilang rase semangat . . Nape erk dgn Awak ni !! . ada something x kena ke yg saya buat... Lelah . . Letih . . nak redha Tapi cam x mampu . .Terpaksa telan pahit-pahit . .
KECIK HATI SANGAT !!

Sekian . .

Jumaat, 25 November 2011

Sayang : happY BirthDay ♥♥

Assalamualaikum ,

 : 25.11.2011 :
Berkata : Nak jadi Orang pertama wish abang , Ayu tahu abang xkan penah Buka n baca benda ni , Tapi Nak jugak bagi Sdedikit Ucapan Ringkas Tapi agak Panjang  . . ha3 . .




Selamat Hari Lahir Abang syg  . .
Selamat ea dengan peningkatan usiamu ini .
ayu doakan semoga abang dipanjangkan umur ,
dimurahkan rezeki  , Sihat Tubuh badan ,
Semoga juga dapat jadi anak yg soleh , abang yg xgarang sgt , adik yg dengar kata, kekasih ayu yg terbaik , Dan kawan yg baik buat semua . . SemOga juga kite di temukan Jodoh , harap ape yang kite Rancang berjalan dgn sempurna seperti ape yg kite inginkan .amin . . .
abg kat sana jage diri baik-baik . .  jangan nakal-nakal . . Love u abg♥♥  , miss u so much ♥♥


 " Sejarah mengajar kita

Menjadi lebih dewasa

Meniti arus angkara
Lupakan kisah yang lalu
Teguhkan tugu imanmu
Doaku buat kekasih "






Song For u Abang ♥♥  :

Yang tulus ikhlas

Ingin sekali sekala dirinya dibalas

Walau hanya dengan dakapan di angin lalu


Yang selalu memberi
Ingin sekali sekala jadi penerima
Cukup dengan salam dan manis doa

Aku ingin kau merasakan hebatnya cinta
Dan leburkan saja serpihan calar derita

Selamat ulang tahun sayang
Kini kau bersayap, pergilah terbang
Rentaslah langit cita cita mu
Harap nanti kita 'kan bertemu

Selamat ulang tahun sayang
Janganlah engkau tak terbang pulang
Ku nanti penuh kerinduan
Selamat tinggal, selamat jalan

Aku hanya inginkan engkau setia
Kerana setia yang mencipta bahagiamu




Rabu, 23 November 2011

mOVIe : Aku Bukan TombOy

Assalamualaikum . .

yuhuuu.. Movie Time Public Holiday .. memang Hot , mmg ramai kat Panggung . . Asalnye x rancang pun nk g ngOk wayang ni , member Ila (mber ofiz) ajak ape lagi Jom je walau hati berbelah bagi nak g tapi g jugak , hahah ungkal memang begitu kan ,kat kepala pikir timr cuti lah nk jala kan , lau x bile lagi  xkan mandang nak keje je...penat lah weiii . . badan nk kne bersuka ria jugak . . haha. . buat-buat hilang stress . .
 so ape lagi layan cite AKU BUKAN TOMBOY ,member cakap gelak sampai pecah perot tu yang g tgok ni.. 

Bagi aku cite die Ok lah Best jugak sbb pelakOn die pun mmg yang hot2 kan.. ada scha, sam , samsul ada ramai lah lagi...cite pasal pengKid..memang gelak jugak kat Panggung Tapi yg cm xbest bile ending die mcm xde penyudah mesti nnt ada yg part 2 punye . .cerita kan mcm tu lah... dah 1 nak dua... ha3. . 
 so korang lau nk th cite die selanjutnye g lah tgOk...puas hati jugak taw...;)

 Vrooommm . . .Vrooooommmmm...
abis tgOk Movie aku n ila g Dataran . tapi da lambat majlis dah abis..ha3 so datang tayang muka je lah..
Ape Pun tak Boleh  .


Berkata : Alaaa Pic xsempat nak amik dgn ila sbb nye mandang lupe je . .hihih...dok celoteh je haaa ape pun semua lupe...hhihihih . . 


Sabtu, 19 November 2011

Ari ni bufday abg lah . .

Assalamualaikum ,


Selamat Ulang Tahun yg ke .. .. tet.....ha3 . .

Abang , ye die ni abang aku . abang aku satu2nye dalam dunia ni . . die lah abang aku yg susah senang dengan aku . . hi3 . walaupun seringkali bergadOh , tapi aku xpenah jawab pun depan2 lau Gadoh kena marah sbb takOt . . hahaha . .  Sayang ko abang ! sangat-sangat sayang . . 

Abang , aku nak ucapkan Selamat Hari Lahir . Semoga dipanjangkan umur & dimurahkan rezeki . Semoga dipertemukan jodoh segera (aku nak kakak ipar lah..ha3) . . moga menjadi seorang abg yg terbaik buat adik-adik & menjadi anak yang baik n lebih bertanggungjawab . abang ko harapan aku , andai aku xde jaga mak ayah baik2 taw...:) . . & lastlly hope ko akan wat my bff bahagia . . :) . . syg ko syg jgk kat kwn aku....

Thanx My Lovely ! ! im so happy . .

Assalamualaikum ,

Dengan ini saya nyatakan . . im so happy today !! Terima Kasih Incek B , Terima Kasih banyak-banyak utk harini . .Setelah Sebulan Enam Hari tak jumpe (xde lah lama sgt kan)ha3 , akhirnya dapat jugak jumpa... hihi . . Love u lah lalink. . :-)

Dating Kali ni tak dapat nk snap pic lah sbb lupe . ha3 . dating kali ni habiskan masa g makan , cari barang & tGok Bola (m'sia vs myanmar) berbalOi jugak tgoK sbb malaysia menang mmg terbaik kan.. tetiba "bangga jadi anak malaysia" ha3. . . dan happy sangat-sangat . . .


Ape pun Terima Kasih sangat-sangat abg. . Terima kasih SteamBoat tadi.  . ha3 . . ♥ lep u dear 
Gambar kami 4 tahun yg lalu.. hahaha...

smart Bro . . Jambu . ♥♥

 Copy Paste then crop. so ni hasil nye . . haha...
minta maaf banyak dekat tuan punye pic ni..aku copy x minta izin...he3
tapi siapakah die ni ? ? ?
mesti dah tahu kan ni Incek B aku...
saje je copy suka plak tgok die pkai bju melayu pink...
smart bro .. waa selutt lah . . jambu kamu ...
suke sangat....suke sangat tengOk....walau muke nampak grang..ha3
Love u b...miss u...

Jumaat, 18 November 2011

Picture ReQuest ....


jangan Terkejut tetibe..... ^^

MR MOHD ALI CHEK DEN

Hai cik abang

Menari bossanova
awas lenggang berbeza dari samba
wahai sayang marilah ikut serta
lagu riang bossanova

wahai kawan dengarlah rentak bongo
langkah kanan seperti jugak mambo
awas tuan dengarlah ini tempo
bossanova bukan limbo

pabila malam menjelma
rembulan menyinari cahya
pemudi serta pemuda
bermenari bossanova

bossanova irama sungguh merdu
mendengarnya hilanglah rasa pilu
oh marilah jangan ragu dan malu
menarilah bersamaku

pabila malam menjelma
rembulan menyinari cahya
pemudi serta pemuda
bermenari bossanova



bossanova irama sungguh merdu
mendengarnya hilanglah rasa pilu
oh marilah jangan ragu dan malu
menarilah bersamaku


Ucapan RIngkas

Terima Kasih kerana berjaya buat saya Sakit Hati !!
Sekalung Tahniah Saya Ucapkan !!
Kejayaan kamu ini mudah2an memberi kamu kebahagian yg hakiki ,
Lain kali Buat lagi taw . . suke !! suke sangat . . aptb zasss...

Sekian Harap maklum !!


Selasa, 15 November 2011

Tunang / Kawin : lOVELY FRIENDS

ASSALAMUALAIKUM , ^_+ ,
Perasan tak korang bile musim cuti sekolah tiba je ramai betol orang yang merisik , meminang & menikah kan . . macam seronok kan ? kan ? ..hi3 . . seronok tengok pasangan yg bahagia , pastu tgok orang cantik/kacak dapat makeup2 , pastu uh ada yg jadi raja sehari . .serOnOk sangat . . tetibe terpikir kan kengkawan rapat rindu nye zaman sekolah bersama tapi  bile pikir2 balik kebanyakkan kawan aku ramai yang da di sunting , ada pulak yang dah jadi isteri orang . 
Kengkawan korang still ingat lagi x zaman sekolah...dulu-dulu kite selalu cakap nanti dah besOr sape lah yang kawin dulu kan. . he3 . . Now kite dah 22 tahun kan. . so kite dah nampak sape yg jalan dulu . . best soNok tengok . .bile tengok-tengok gambar korang tunang n wedding aku pulak yg rase excited . . ha3. . tapi turn aku xtahu lagi bile...ha3 .  tggu je lah kan lau sampai seru ada jodoh turn aku plak...hi3.. aku nk mengimbau kembali saat yg aku turut rasa gembira ni.. ikut turutan taw sape yg jadi prince & princess dulu...ha3

***************W*E*D*D*I*N*G**M*O*O*D****************

Rosnah a.k.a Cella/ila
Ni lah kawan aku yg pertama jadi raja sehari...
Pic : tunang & Wedding

Azizah a.k.a jijah
 then jijah plak follow . 
Pic : nikah (alamak jah aku xde plak pic ko n hsband ko) hi3 . 

Noraini a.k.a Ani
ha3 ni sepupu aku merangkap kawan rapat juga..die badan je kecik tapi dah jalan dulu sebelum aku..ha3..
Pic : Tunang & wedding

***************E*N*G*G*E*M*E*N*T**M*O*O*D****************

Nurul Afifah a.k.a Apit/pipa
pic : Tunang..
maybe next year apit pulak yg folow..;)

Shairah Aimi a.k.a Shera
 pic : Tunang
then shera plak..buat masa ni dalam kawan2 shera lah bakal kampung nye jauh ..^^

NurAfidah a.k.a  Pidah
Pic : Tunang
Ni kawan aku yg bagi aku sungguh hebat !! die boleh turun kan berat badan yg sangat ketara . utk pemgetahuan now aku lagi gemOk dari die.ha3. . untung lah pidah dah slim sekarang,hihihi

Nurul Hanisah a.k.a Echa/Niesa
Pic : Tunang 
ni die si Ketot , x sangka diam-diam ketOt berisi..ha3...ni kawan aku yg kini digelar tunangan org kg..hi3..

------------------------------------------------------------------------
TAHNIAH KAT KORANG SEMUA
SEMOGA BAHAGIA SELALU...
MISS U ALL
-----------------------------------------------------------------------

Kata - kata akhir : untuk Pengetahuan kami-kami yang x tersenarai still available lagi termasuk aku..ha3. .  tapi kam-kami semua Not single ok !! ha3...cume belum sampai seru je ..^^

Isnin, 14 November 2011

ape sudah jadi ini kerani punya kenari ?

Ape Dah Jadi ?
Kenapa ada orang tolak kereta aku ni ?
nape muka aku ketika ini macam resah , gelisah & nak nangis ?


huh !! memang PatOt aku Menangis pun . korang tgok buah hati yang aku tanggung selama ini ditenggelami air .  hari-hari abis kan waktu dengan buah hati ni tp bila time die ditenggelami aku rasa mcm die minta-minta tOlOng . help me ! ! help me ayu Omar !! . uh buah hati ku sayang adakah kamu tahu kebimbangan yang melanda diri ku ? dok doa je minta-minta hujan berenti.. kat kepal pikir ni lau engine kOng mati aku !! biji mata dah terbayang $$$$$ mana nak cekau . . . 

Tapi Alhamdulilah berkat pertOlongan My Boss , Gogo & nam yang meredah hujan sampai basah lencun boss aku akhirnye kereta aku die selamat kan walau keadaan ketika itu 50% , kebimbangan ku dah ditahap maximum . . lagi bile tgOk hujan x berenti lagi . . tapi setengah jam selepas ini ALHAMDULILAH sangat-sangat hujan rede , air pun dah kering . . Start kereta je semua Ok...huh lega xterkata . . :)... Balik dgn Selamat . . Tetapi tidak dijangka Moto Ila (mber opis) aku mogOk kat tepi jalan.. Alahai risau2 kan kereta aku moto ila yg mOgOk .  so kami hantar workshop katanya minyak masuk air .macam2 hal n dugaan betOl.. ape pun buat kawan aku ila ni aku harap die tabah & kuat selalu..:) . hope you Thinking Positif always kawan . ^^

Ahad, 13 November 2011

Sayang Ucu dah Besar lah

. .ASSALAMUALAIKUM . .

NUR SAFUHAH SAYANG  UCU ! !
SELAMAT ULANG TAHUN YG KE 1 TAHUN


Last mint preparation : so simple kek , nugget & kentang besamaan Teh O panas..
tapi tetap terbaik ..sedap  Teh O kau kak...ha3 . .


Dak Fuha sayang , awak dah besar sayang . awak dah genap 1 tahun taw . awak semakin membesar, alhamdulilah genap awak 1 tahun awak dah ada gigi , awak dah pandai jalan & awak semakin bijak . 
nakal n semangat yg boleh tahan kadang samapi xterlayan ucu dibuatnya . .hi3. . kan kne marah je ngn ucu padan muke..ha3. . 

Dak Fuha sayang , ucu doakan adik jadi anak yg terbaik ,anak yg dengar kata , anak yg solehah , anak yg kuat n tabah dalam menempuhi ape sahaja masalah . . jangan nakal-nakal sangat !! abis muke lembam jatuh jerk!! benjOl sana-sini . . baru dapat kaki kan...ha3. . ucu Sayang kamu ketat-ketat ..

Buat Pertama kali Potong Kek .suka benO dia..

Chumell tak kami berdua ??
u think ?? ha3

nenek & dak Fuha . .
x geti dok diam fuha ni sian nenek kdang nk dukung pun x larat...ha3 ..

NUR SAFUHAH LOVE YOU SO MUCH !!

Sabtu, 12 November 2011

Pemancing Tegar . .

Assalamualaikum . .

Tegar sangat lah kami . .ha3... waktu-waktu menghabiskan masa cuti . bila abang msg " ayu mancing jom ? " aku ape lagi jomm.... yang penting Joran ada , umpan ada , Joran dah setup kasik baik kerana aku hanya pandai letak umpan kat joran n baling je then tggu ikan makan. :) .betol x kila ? kita datang bawa body je kan....tapi kne buli . . (lambat tinggal)..hahahaha. . .

utk pengetahuan ni abg aku , aku xtahu kenapa bertahun-tahun badan die kurus x gemOk-gemOk..ha3 .aku je semakin hari semakin sihat..xsuke!! .

Destinasi Pertama : laut dekat Tnb Iskandar
aku tak tahu ape nama tmpt die sebenarnya aku main redah je ikOt..
tapi hampeh xde ikan.. tapi ada rupa kan Pemancing Tegar . . ha3


\
Cik lah Yang Tegar .
Aku ermm biasa je .ha3

Destinasi kedua : Tg langsat 
disebabkan destinasi pertama tiada membuahkan hasil kami pindah ke tg langsat dekat-dekat dengan sarang buaya (org kate ni tempat org bcinta tp aku rase xlah ada jgk yg dtg bawa family tp best lah tempat ni)
air pun bersih pastu ada port nk duduk.

\
Tengok best kan ada batu-batu leh duduk sambil memancing dengan selesa..hi3..

tengok dekat pokok utan pun boleh berteduh & berehat setelah gagal memancing ikan...
hampeh punya ayu !! sekOr ikan pun x sangkut . .tapi xpe yg penting gaya..ha3..puiii....memang kelaut lah...

arh cik lah membuah kan hasil !! tahniah . . walau pun rupa mcm ikan bilis tapi usaha kamu buat pertama kali memancing membuahkan hasil...mane tidak nye lagi semangat bile memancing mcm datin...ha3..Untunglah memancing disamping yg tersayang  . . ha3..

REQUEST : Abang !! pasni bawa aku g mancing kat Raket . .nak juga kesana . . Pertimbangkan taw.. nanti kesian aku kempuanan nk kesana..ha3..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...