Followers

Ahad, 2 Januari 2011

♥ NICE DAY 01.01.2010 ♥


Thanx Dear sbb sudi2 melayan aku ni..datang semata-mata nak kuar dgn aku...agak lme juga aku x dating-dating ni..ape pun lupekan yg lme2 kte buka buku baru di tahun yg baru ni k abg ♥ ...0_o ...Kali ni kuar kiteorag g tgk movie "HANTU MAK LIMAH BALIK RUMAH" n g pekena KFC (my favourite~thanx abg) ..movie ni dah lama dah kuar tp still kat wayang ramai lg..adoiii capek deh dapat duduk sit A depan tu...tgk mendongak...sian my Dear terpaksa layan je...hihi.. tp nasib bek cite ni best jgk..bergelak sakan kiteorg tgk..hahah....fun gilerr....thanx ijul..♥

pengarah : mamat Khalid
pelakon : Awie, Johan Raja Lawak, Delimawati, Ummi Nazeera, Avaa Vanja, Nadia Mustafar, Shy8, Zami Ismail, Man Kadir, Pekin, Dewa, Sofi Jikan, Kamarul Yusoff, Zainuri Berita Harian, Azman
Filem Hantu Kak Limah Balik Rumah adalah kesinambungan daripada filem seram komedi ‘Zombi Kampung Pisang’. Filem ini masih lagi mengekalkan genre komedi seram seperti sebelumnya, namun begitu filem ini juga bakal menampilkan kejutan demi kejutan.
Husin yang telah lama bekerja di Singapura mengambil keputusan untuk balik ke kampung halamannya, Kampung Pisang. Apabila pulang ke rumahnya, Husin hairan melihat perangai pelik jiran sebelah rumahnya, Kak Limah yang langsung tidak bercakap dengan rambutnya yang mengerbang. Dia juga mengalami kejadian menakutkan ketika ingin tidur. Husin bergegas ke warung Pak Munawer, lalu menceritakan kepada orang-orang kampung kemungkinan Kak Limah sudah menjadi hantu. Abi Hurairah juga setuju dengan pendapat Husin kerana beliau juga mengalami peristiwa pelik ketika melihat Kak Limah di kawasan kubur. Pak Jabit yang sememangnya bengang dengan Husin (kerana memutuskan ikatan kasih dengan anak gadisnya, Che Nin), menuduh Husin adalah pembawa nasib buruk kepada penduduk Kampung Pisang. Sebelum kedatangannya keadaan aman damai, namun begitu sebaik sahaja Husin muncul, keadaan kembali kacau bilau.
Pak Abu mencadangkan agar mereka menyiasat apa yang berlaku sebenarnya. Beramai-ramai mereka ke rumah Kak Limah. Mereka menemui mayat Kak Limah yang hampir reput. Namun, setelah pengebumian jenazah Kak Limah, kampung mereka masih dihantui makhluk misteri di tengah-tengah malam.
Pelbagai bomoh dipanggil untuk menghalau hantu, malangnya tiada satupun bomoh yang berjaya menghalau hantu tersebut. Hantu apakah itu sebenarnya? Siapa yang berjaya menghurai misteri hantu Kak Limah tersebut? Temui jawapannya dalam ‘Hantu Kak Limah Pulang Ke Rumah’ (tengok sendiri ea-baru tahu tergelak die cam pecah perot.)weee..



 : sangat suke n happy sangat-sangat...thanx sangat2 ijul.. nnt kite kuar lg ea..0_o.. :
- LOVE U SO MUCH -

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...