Followers

Sabtu, 10 Disember 2011

December : mereka Pergi Tinggalkan Saya .

Assalamualaikum . .

December 2011 . . December So sad !!

02 December 2011 : Buat Pertama kali setelah aku berumur 22tahun aku kehilangan orang-orang yang terdekat dengan aku , 02 Dec 2011 (Jumaat) aku dikejutkan dgn panggilan telefon dari cousin aku waktu tgh lunch "ayu , Pok suh Husein dah xde" , ya allah tuhan je yg tahu betapa terkejut nye aku sampai lidah kelu nak berkata sampai tersasul , antara arwah dengan aku kire kiteorg mempunyai pertalian persudaraan yang sgt rapat sebabnye arwah selaku Atok &  merangkap Pakcik kepada aku jugak . . Arwah lah yang jaga mak aku dulu time mak aku kecik2... Really macam xpercaya die tinggal kami semua . ape pun aku redha ketentuan ilahi..buat family arwah takziah aku ucapkan..sama-sama kite sedekahkan AL-FATIHAH moga Rohnya dicucuri Rahmat oleh-NYA . . amin . .

07 December 2011 : Aku kehilangan Nenek yang aku sayang sangat-sangat ,aku dapat Panggilan Tep Pagi2 dalam kol 2pagi dari mak cik aku . "ayu, dah tahu kan? Tok jah dah xde "  sebak tak tahan aku , Really aku sangat sayang kat nenek aku ni . . mungkin aku bukan cucu yg terbaik , aku juga x belajar tinggi mcm cucu-cucu yg lain , xsepandai mereka yg lain , tapi aku betOl sayangkan nenek aku sangat2 . .Sangat Rase Kehilangan , Teringat masa kat kg kecik-kecik naik Beca dgn nenek , bile raye Sonok g hantar makanan kat umah jiran , waktu dulu kecik2 time atOk sihat tiap2 minggu balik kampung , Asal balik Kg je mesti g Kebun kat belakang cari Pucuk Ubi (my favourite!) & Buah Nam2 . . Tapi ni Semua Tinggal kenangan je yg ada dgn nenek  . nenek penah pesan " Berkawan dgn Lelaki Jgn suka tukar-tukar, jgn mainkan perasaan lelaki " & " Sembahyang Tiang Agama" !! Harap sangat diri sendiri ni Ingat lah Pesanan arwah nenek !! . bile nenek dah xde ni harap sangat Family Ayah semua still bersatu , for someOne uncle,aku xth ape salah aku n fmly aku , sampai hati ko kan , ko jge aku dari kecik , tapi sekarang nk dengor ko panggil aku dgn perkataan "adik/ayu" susah nye . . kan x sangka sekelip mata ko brubah , setiap kata-kata ko yg baik n yg agak menguris hati aku xkan pnah lupe ..terima kasih uncle penah jge aku n akak n abang. penah beri kasih sayang pada kami walau ia sementara . . cume harapan aku yg tinggi menggunung hope ko berbaik lah dgn org2 yg xpatOt ko renggangkan hubungan ko "air dicicang x akan putus" hope pepatah ni still ada utk kami semua  . . amin . . Buat Arwah nenek Al-Fatihah , Tok Jah ayu sayang sangat-sangat kat tok Jah . . ayu doakan semOga tok tenang disana , moga Roh tok Dicucuri rahmat OlehNYA dan ditempatkan dgn Golongan org yg beriman . amin . . .


Kata-kata : KITA YANG HIDUP PUN AKAN PERGIKAN SATU HARI NANTI, AJAL MAUT JODOH PERTEMUAN DITANGAN TUHAN , HARAP KITE SEMUA REDHA DGN SETIAP KETENTUAN ILAHI . .


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...