Followers

Ahad, 27 Februari 2011

KaraOke AgaiN

setelah kian lama x g mengaruk tetibe cik lah ajak plak g karok. huh iwa n c.ayu ape lg on je. 1jam berkaraoke ni walaupun suara x sedap mane pun tp kiteorg have fun..best gilerrr...siap ada org tepuk tangan dgr si iwa ni nyanyi..suara die best jgk blh tahan (minah ni dgr kembang semangkuk..uwerkk.;p)bergilir-gilir menyanyi sedar xsedar dah 1jam.alahai terasa sekejap nye..hahaha.....tp xpelah ape pun thanx cik lah..:).
amik c.ayu n iwa & 1jam bersama..:)..

pemilihan lagu bermula...iyahhh like this song...;)
salah satu lagu-nyanyian Syura..ntah ape tajuk aku x igt..;p
me & iwa
si gedik budak hebab thanx dear..:p.
bulan depan nk lagi ea..hahaha

Petang Hari

Uittt HoT Gilerrrr dgn ada 1 doktor Myanmar dekat 1 klinik ni..cam nk gaduh tadi..mak aku relax je aku yg angin gilerr aku...kau doktor dapat 1 jelingan sinis aku...ada aku kisah ko nk ckp ape!! lau aku tahu dktr tu yg  check tadi xmo g klinik tu pun..Tadi geram punye pasal lepak kat tasek layan angin sepoi2 bahasa menikmati pulak Goreng Pisang n Kopok Lekor panas... uiittt sedap....rede sikit hot aku ngn dktr myanmar tu..

hot-hot pun still leh senyum...hhihhihihi
muah..love my mum....
TASEK P.GUDANG~punya lah ramai orang petang-petang..
mood layang-layang still ada lagi ni semua..@_@

Isnin, 21 Februari 2011

P.Gudang : LeLayanG TerApunG

FESTIVAL LAYANG-LAYANG SEDUNIA
LOKASI : PASIR GUDANG


Layang-layang lagi..tahun lepas wat kat bandar dato onn kteorg semua x g pun..jauh kan...dah lah xpenah g sana(sesat nnt.hihihi) tp tahun ni wat balik kat p.gudang best-best tp kiteorg bukan beria2 p tgk layang-layang pun kami dok tawaf satu tasek,singgah gerai-gerai jualan baju,tudung.makanan ekh macam-macam lah ada..tp xde beli apepun pon..hahahaha...yg best nye time-time ada benda cm ni dapat hangout together-together jupe kengkawan sekolah..uiii best gilerr tp sedih kawan kite cik Qiqiel xdapat join.. :'(.. sedih...cam ada yg kurang taw...sampai hati kamu x join kiteorg..walau ku tahu kamu penat mengemas tetap sedih..:'(..
kawan-kawan yg dapat join iwa,aisyah,ana.shera,dayah fizat n mariam je n ekh ada lagi mak shera n adik2nye...
yg lg best kiteorg ni mmg x abis2 bergambo je..dapat pulak si yam ni bawa camera mahal die..uuiittt ape lg kami ala-ala jakun bergambor x abis-abis...tp kan gambo cmera mahal si yam ni x upload lagi yg ada ni lah gambor dr hp aku,aisyah n cmera shera,,,yorkk layan kegedikan kami..hahaha..^_^

Ni lah LELAYANG YG BETERBANGAN..mcm2 ada.
me n iwa..dimana cmera disitu kami..:p

~melepak ditepi pokok setelah penat berjalan~

hahaha..Gediksss....;p
kecik ati ngn iwa..amik ganbar b3 tp die yg
 very the overasss

dayah n shera yg konon malu-malu
(engine lom panas)..hihihi

ala-alaa berstail kan...
ana!!! nape pandang aku mcm ni??
takot auww ite,;'(,,nanesss taw..
yam keletihan melayan anak buahnye..hihih
OMG!!!..veryy the gemukss aku..!!
JAKUN!!!!

shera+ana+iwa+aisyah+me+dayah
lagi-lagi kiteorg kan~perasan xpic yam xbanyak..hihihi
KAMI LAGI !!!!

Berkata : menanti gambar yg lg banyak MARIAM AHMAD.. yam cepat lah....
xsabor ni..;)

Ahad, 20 Februari 2011

MAJLIS CUKUR JAMBUL

TARIKH : 19.02.2011
LOKASI : TAMAN MAWAR (RUMAH Cik QiqieL)
MAJLIS : KESYUKURAN & CUKUR JAMBUL AIRELL FAIEQ (anak sedara cik Qiqiel)


Syukur Alhamdulilah kehadrat Ilahi majlis berjalan dgn lancar nye(chewah mcm majlis umah aku plak-lau kakak kila bace ni tergelak die tgk statement aku ni).hahaha....sorry kak gurau je..^_^ ..
tp serius Alhamdulilah...& terima kasih dengan  juadah yg dihidang kan my fav nasi briyani+ayam sambal+daging kambing+daging lembu..sangat sedap *really sedap...x tipu..hihihi* pulak tu ada plak menu yg baru aku mkn ni Tahu Goreng Sumbat+sambal kicap *mak oii pedas gilerr tp sedap*..nyum..nyum... (bg kite sedap lah sbb bnde tu kite mkn lau cik Qiqiel ni hampeh xdenye nk pandang nasi briani..hampeh btol..).....ape pun thanx yunk jemput.walaupun kteorg very the overasss asik nk ketawa je..hahaha...lg yunk Qiqiel sorry pic kamu mmg xde,kamu sangat buzy ketika ini...tp dalam camera mahal gmbr kamu pasti belambak kan...(xdenye ko heran setakat sony J20i ni..hahahah)

-ADIK AIRELL FAIEQ-
gambar ni ayu copy dlm fb akak si kila ni kak ekin..
sbbnye xamik lah gmbar adik ni waktu potong jambul..hihih
me+aisyah+nora+mariam
cik ta+aisyah
(opss yg belakang tu Qiqiel lah..hahaha)
aisyah+nora
kawan2 yg sangat sopan bersama mak saya..:)
aisyah + me...shantik x?hahaha
ni die sepupu sepapat..gediks..hahaha
ayu kan nora ni..dah kat tgh2 perasan kurus...uwerkkkkk.;p
ustazah siti mariam..;)
cian yam asik kne je ngn kiteorg,,,
tp yam serius kteorg mmg cm ni
gurau je semua..:)
Rindu kat ko tu dok nyakat je..;p

Sabtu, 19 Februari 2011

Teman Yang Ku Kasih



Sangat sayu kan dengar lagu ni..lagu ni khas buat kawan-kawan ayu yg susah senang sama-sama especially  Eyla Arith & Asnita Asman juga kawan yg dari sekolah sampai lah ni xpenah lost contact Aisyah Zaidan , Niesa Honey , Mia Markieno , Cella Adin , Aliani Roslan , Fida Sakura , Pretty Delrio , Sha Fadzly , Ummi umairah(umi ape fb ko skrg aku cari xjupe:(,,)Maria Suzana...  Sayang Korang Semua...Antara kami ada yang dah kawin..ada yg bakal kawin n ada yg bakal2 tunang dan ada jgk yg baru berjinak-jinak bercinta..o_O..walaupun kami kian semakin dewasa mengikut peredaran zaman n perubahan Hormon..hahaha,,,:p.. tp Alhamdulilah sampai skrg kami masih contact..

Korang lagu ni khas buat korang semua..khas aku copy dr YOU Tube hanya utk korang...dengar taw...nyanyi sekali taw  ni aku bagi lirik die..:)


Engkaulah temanku
Tempatku mengadu
Tika tawa pilu
Tetap bersamaku

Teman yang kukasih
Akan ku hargai
Hingga akhir nanti
Kan kekal abadi

Ku pinta oh Tuhan
Agar berpanjangan
Sebuah Persahabatan
Penuh keikhlasan


kenangan kite bersama~sorry ea kalau gambar korang yg xde dalam ni.
mane ntah korang menghilang waktu amik gambar ni..:)
"KITA" mmg suke senyum n bergambo kan...:)
P/S : korang lau dah tua sekalipun jgn lupa aku taw..=).. jangan lupe kite penah sama-sama rehat waktu time sekolah..beli kerepek n air kotak kat farmasi tu.. = )..kite pnah sama-sama ramai tgk ****...hahahahha.. phewit...o_O..aku sayang korang selamanya..andai aku ada terlepas kata or mengeluarkan kata-kata menyakitkan ke..im so sorry..+_+

Khamis, 17 Februari 2011

♥contest Senyum Paling Ceria ♥

My first Contest...like..like..
Wahai blogger Jom..Jom..Jom ramai-ramai kite Join Contest dari Namee Roslan..


cara-cara utk korang nak join senang je just follow step ni :-
(copy step penganjur Contest  Namee Roslan)
1. Follow blog namee ini untuk sentiasa update dengan perkembangan contest ini.
2. Buat satu entry yang bertajuk Contest Senyum Paling Ceria. 
3.Kemudian letak lah banner contest ni kat sidebar sekali .
4.Letak banner di atas di dalam entry anda dan link kan terus ke entry contest ini.
5.Muat naik gambar dan ceritakan mengapa anda gembira di dalam gambar tersebut.heheh..Ala simple simple je :) contoh: Saya gembira kerana baru lepas makan. :D
6.Dan jangan lupa letakkan link anda di ruangan comment :) 
7.Akhir sekali, tag 3 orang rakan blogger anda and make sure mereka tahu yeah ;):-
TARIKH TUTUP : 31 MAC 2011 (Thursday)

r
e
a
d
y

contest

contest Senyum Paling Ceria
senyum .. tak perlu kata apa-apa ♪.
kenapa saya senyum??
:: saya bukan syok sendiri taw jgn salah tafsir dibalik senyuman yg manis(perasaan kan)hihihi..::
saya senyum sebab Steambot yg saya boleh makan sepuas-puasnye..
pastu melayan gelagat kawan2 baik saya yg happening mcm ni


kawan-kawan yom senyum bersama-sama saya especially to 3 top frendz

♥ budak hebab comel  Eyla Arith
♥si gedik cute shairah
♥si bnyk ckp tp manis Niesa

Selasa, 15 Februari 2011

1 month 15 day !!!

Sebulan Setengah!!!.. dalam masa 1bulan 15 hari ni macam-macam hal berlaku.. memang macam air pasang ada surutnya.. kadang-kadang rase geram melanda dan membuak-buak macam nk *******~ape pun sabar ayu mungkin ada hikmahnye disebalik ape yang berlaku. tapi kan really miss sangat-sangat dekat my incek syg saya..i waiting for u next week ok dear. i really miss u so much dear.miss u a lot . ♥_

AIN ♥ TALIB


 Selamat Pengantin baru buat ain & talib.aku x igt lah hari ape aritu kau kawin. tp yg penting masih fresh lagi ni..O_o.. Ain ko dah kawin dah kan..dah ada laki kan.. so dah kawin ni xleh lah nakal2 cm aku lagi. hehe... aku doakan ko bahagia selalu hingga ke anak cucu, jadi isteri yg soleh, yg baik tok suami ko..:)..sedih lah xpat tgk ko sanding..xpat nak amik gambar sama-sama kan.. tp aku datang jgk kan..xpe kan..hihihi... nanti time aku kawin ko jgn x datang pulak.. aku tggu ko..(chewah tp xth lah bilenye aku nk kawin ni)..hihih..
ape pun semoga bahagia selalu.. dont noty!!noty!! ok!.  :).. Tahniah Ain ♥.

Maulidur Rasul

Buat semua umat islam seluruh dunia ayu nak ucapkan selamat menyambut hari maulidur rasul(kelahiran rasul).
Maulidur rasul adalah hari bersejarah keputeraan nabi muhammad saw. Hari kelahiran nabi jatuh pada
 hari isnin,12 Rabiul Awal Tahun Gajah bersamaan dgn 20 April 571. 
Baginda adalah nabi terakhir yang diutuskan oleh Allah SWT.
Sempena Maulidur Rasul ini, sama-samalah kita muhasabah diri kita. Banyakkan berselawat ke atas rasullah setiap hari. 

*..........صَـلَّى اللهُ عَـلَى مُحَمَّد صَـلَّى اللهُ عَـلَيْهِ وَسَـلَّم *

P/s : sekadar nasihat untk diri saya sendiri...salah silap harap dimaafkan.
*saya insan biasa yg lalai & lemah*

Temuduga!!

14.02.2011 - TEMUDUGA !! OmG.. sangat takot..tp selesai sudah temuduga yang di tunggu n yang ditakotkan tu.debaran nye adoii sampikan terbawa mimpi..*mimpi yg x sudah*.wee~..hampir 1 jam dalam bilik temuduga, pelbagai soalan ditujukan.nasib baik penemuduga tu ok.boleh ketawa-ketawa.hihihi~alhamdulilah hanya tinggal keputusan je sama ada diterima atau tidak. harapan utk dapat mcm 50-50. tp harap2 rezeki berpihak padaku..amin..kawan2 doakan ayu.. (temududa kerja swasta bukan goverment)..:)..

♥ KeluarGaku nadiku ♥

ahad yang lalu ~ biasa lah kan lau hari ahad ramai org yg buat knduri kawin lg2 sekarang ni mcm musim orang-orang berkahwin. tp baguslah kan mendirikan rumah tangga tu kan mmg patot.persoalan nye sekarang kamu bila lagi ayu?? hihihi..asik suke makan  nasi minyak @ nasi beriani + ayam sambal +daging blackpaper kat umah orang je.bile nk wat kat umah ayu?? hahaha..persoalan biar menjadi tanda tanya(padahal lom ada duit nk kawin & lom ada rezeki).hihihi..don't be gelojoh-gelojoh kite enjoy dulu.weee~dah stop menagrut @_@ *back to story* ahad ni sebenarnye aku n my family buah hati jantungku dan nadiku g kenduri Kawin kat PGB & KG Melayu rumah sepupu & sedara juga ni. melayan lah si kecik dgn gelagat die. muah ucu sayang fuha ♥ sayang ayah ♥ sayang emak ♥ sayang abang ♥ sayang akak ♥ ..

Shantek x baju fuha~
(baju ucu belikan kan~shantek kan).ihihi
geram ngok die ni..cm nk gigit-gigit..hihihi
nenek & cucu nye.
atok & cucunye..
pak long & fuha
kami 3 beradik..sememangnye kami mmg hanya ber3 je..
ayu yg paling kicik.tp badan mcm anak yg first.=)
me & my sis
"ayah ckp ko ni x abis2 bergambo2.."
arrhh ayu x dulik nk jgk..hahaha
candid pic-menuju puncak!.hahaha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...