Followers

Selasa, 26 April 2011

WARUNG KAK MILAH_BAKSO POWER PGB

KEJADIAN : WARUNG KAK MILAH
TEMPAT BERLAKU : KG.PASIR GUDANG BARU
WAKTU KEJADIAN : 22.04.2011~esok hari jadi aku..hihi
MASA KEJADIAN : 09.00pm-11.00pm
SPONSOR BESAR : NURUL HANISAH BINTI ROSELAN
MANGSA KEJADIAN : AKU,NORA,KILA & AISYAH


Ucapan salah sorang mangsa ...
Ayu : to Sponsor Besar kami Nurul Hanisah a.k.a Echa...sampai hati kamu di malam hari kamu mengajak diri kami semua diselubungi lemak-lemak yg susah untuk dimengertikan kolestrolnye..hahah_(hancus giler penggunaan bahasa aku)..hahahahahha...
kamu Echa...kamu telah mengoyahkan keimanan Diet ku di malam hari apabila kamu bilang "BAKSO KAK MILAH" uhh sungguh goya xterkata keinginan ku...hahahah..gilerr power bile ada Gerbox kambing...nyumm...srupp...srup.....
kamu Echa.. kamu harus bertanggung jawab ke atas berat ku yg meningkt sebanyak 0.05kg ini dalam 1 malam..hahahahha.....kalau x nak  SEE U in COurT!!!...hahahahah....

SPONSOR BESAR : ECAH..yg buat kmi semakin gemok,,hahaha

kanan : kila_nk melaungkan Azan,,supaya syaitan x mengganggu kami makan di malam hari..supaya aisyah (kiri) tak mintak ecah tapau lagi.....hahahah..
kami yang relax n cool..hahaha...menanti penuh kesabaran...chewah..hahahahahaa....
ni lau ecah,kila n aisyah baca..mati mak nok!!...hahahaha...

Ucapan Penghargaan : classs gitu penghargaan taw..hahah...apepun nk ucapkan ribuan terima kasih kat hanisah ni sudi-sudi menebus dan membayar kata-kata nye..ok lah susu sardin digantikan dgn bakso kak milah..hahahahah...
ape pun thanks yunk...muah..hahahahaha....nanti belanja lagi taw..hahha

Jumaat, 22 April 2011

Mencari Kesegaran: Matahari di Pagi hari

Assalamualaikum..
Salam Sejahtera
utk uolssss sekalian..

cube teka siapakah yg di atas???jeng...jeng......:*
_saje je wat tertanya seketika_hahaha...

korang-korang sekalian...agak2 korang kalau matahari terang mcm ni pukul brape???hihih...
korang jgn xpercaya ni pagi lagi taw..ni dah pukul 08.00pg..hari ahad pulak ni..
korang-korang mesti ada yg sedap lagi golek-golek atas tilam kan..
aku n kawan aku si asnita asman pg2 dah bgun nk menunaikan tggungjawab..hahaha...classs gitu tgungjawab..hihihih..chewah.kiteorg ni sungguh berangan-angan nk turun kan berat badan..mudah2an angan2 menjadi satu impian dan mencapai wawasan 2013~wawasan aku n si dia~lalalaala....hahaha...


aktiviti kiteorg ni lau dah berkasut mcm ni mcm biase lah aerobik & jongging lah kat tasek ni. kami x mcm pasangan lain yg asik bercinta ketika ini,almaklumlah bukan tak nak bercinta n bermesra-mesraan tapi...tapi bf jauh..dah kami bercinta berdua....tut..upsss bukan lasbian ok..kami ada lah BFF...best frens forever..kami sebenarnye bertiga tapi ada lah si Aqilah Anak pk arith ni die dah slim..dah xnak join kiteorg pg2 ni...tahu nk bergolek je..hahahaha....biar die nnt gemuk..kahkahkah...

AYU OMAR dia ni lah yg diatas itu..orait soalan dah terjawab kan..hahha


ASNITA ASMAN_uhhh gedik..hahahaha

Maaf Gambar terpaksa di kecilkan kerana...kerana gigi aku dah mcm Rabbit..hahaha...gedabak-gedabak..ushhh malu...hahaha...orait2 disini aku nk nyatakan bagi korang-korang nak menikmati kesegaran cahaya matahari di pagi hari yom kite ramai2 join aerobik kat tasek dahlia ni...free je taw tiap2 minggu ada sabtu n ahad..die start dlm kol 7.30pg or 08.00pg lebih kurang lah....free...free....free....yok pakat ramai-ramai pergi memang seronok...

Ahad, 17 April 2011

Boleh ke jadi Model??

Santai Bersama-sama My BFF
GAMBAR SEMATA-MATA 
TIADA CERITA SUKA & DUKA








 


AYU BERKATA : Boleh ke jadi Model??hahahaha...x kot..xmungkin..kali ni Entry cume gambar saja..mata dah ngantok saya dinasihatkan supaya tidak tido lambat selalu olah My Bff..love u lah sayang-sayangku selalu igt kan saya.Muah..muah...sayang kalian semua..

Sabtu, 16 April 2011

MAAF!!!.. saya xlupe awak Tapi saya ingin kan Perubahan

Saya Minta Maaf!! Minta Ampun !! Kat awak...bukan diri ini nk lupekan awak....tp saya dah ada yg baru,bukan niat habis madu sepah dibuang..tapi...tapi saya ingin kan perubahan..chewah..hahahhah...terasa macam sadis nye saya...saya sayang awak tapi...tapi saya tetap nk yg baru wahai header blogku sayang...hahahah

HEADER HASIL KARYA : Abg Ahmad Fares.
...abg terima kasih jasamu akan ku kenang...
awak saya tinggalkan awak ea....awak jgn pergi jauh.awak tetap dalam hati..akan saya simpan awak dlm folder saya..akan saya jge awk dgn baik..tak akan saya hapuskan awak...saya janji!!!

&

awak selamat berwajah baru..awak-awak patot berterima kasih kat abg ni taw FITRI QHAIRUL RAFIQ..kalau tak disebabkan ehsan dari die jgn harap awak berwajah baru(sib baik fit ni kwn aku..untung-untung buat FOC je..hahahha)..ape pun FIT thanx ea..;)..
HEADER HASIL KARYA : FITRI QHAIRUL RAFIQ
FIT terima kasih..aku suka...cantik..;)

P/s : kawan-kawan....ok x header & background baru ni??serabut tak??hihhi....saya perlukan pendapat....please..please..;)


Rabu, 13 April 2011

REED RIDING HOOD~♥_♥..TQ LULULALALENGLENG

FIRSTLY : Nak ucapkan sangat-sangat berterima kasih kat http://www.lululalalengleng.blogspot.com/ a.k.a miss Lulu sbb edit picture kite macam berada dlm dunia dongeng REED RIDING HOOD..hihih...xsangka rasenye ada blogger yg kire terkenal dgn ramai follower sudi edit2 picture kite ni..(hihi~padahal aku join dlm blog miss lulu sbb tu die editkan)hihihi..yg best kite add Miss Lulu kan pastu kan die follow kite balik...sonok..sonok..sonok..hihihi thanx again ms. lulu..:)..awak-awak sekalian yom tgk hasil dr miss lulu..terasa aku cute..haha..mata besar tu..muke pun besar..hahahah....

ORIGINAL FOTO..

UItt ms lulu ckp mcm nk g pasar...hihihi...
tp betol jgk..hihi..lenggang aii mak lenggang...;)..lalalla


Omg!!! ms Lulu besar kan mata kite...takot tgk..hahhaha


yeah hampir sempurna..berjalan dgn senang hati..
serigala tu nk tangkap kite..takot...hahahaha

SEMPURNA.......PERFECT.....comel...muah..hahaha..thanx miss Lulu...i like.....;)
  LASTLY : ada mcm snow white x??hahaha....angan-angan sungguh aku..ok kawan-kawan  kalau korang rase nk di edit mcm aku korang cepat-cepat wat 1 entry khas utk lululalalengleng...cepat..cepat selagi blum diistiharkan tiada lagi edit megedit...hihih...selamat mencuba bagi yg ingin mencuba uolsss....orait chalobateh...bye..bye..

Selasa, 12 April 2011

Picture Dunia Fantasy


mari ramai-ramai kite kasi gempak add lululalalengleng ...add...add...
wajib add kalau nk wajah di edit seperti dunia fantasy kite yg punye..hihi..mcm picture kat bawah ni adoii bestnye..cantik..cantik sgt hasil karya lululalalengleng ni...jeles-jeles nk jugak wajah di edit mcm tu..tu..hihihi..


LULULALALENGLENG.. sedap kan nama die..haaa korang2 hati-hati dengan sebutan tu..nama seperti tuan die yang OMG!!! sangat kreatif hasil karya edit mengedit ni..lau korang x caye aku ckp die kreatif korang klik DISINI..korang tgk hasil edit2nye..mmg cantik..sungguh tertawan n menyerlah..lagi best lau add je sekali nnt ape2 yg entry terbaru xketinggalan..hihih...bukan senang nk edit mengedit ni..aku sendiri konon nk belajar xlepas-lepas..pening kepala nk edit lau xpandai ni..awak-awak lululalalengleng blh xedit picture kite??^_^.kite nk jgk berangan2 di alam fantasi ni..hihihi..best-best berangan $&^%%&..=)..
                       
                    **********************************************************
awak..awak kite yg belah kanan yea..;)
yang ada pegang hp merah tu..hihi..tp lau nk pilih gmbar lain dlm blog ni pun blh jgk..hihihi
                         * ************************************************************

**Picture Dunia Fantasy***
dgn rasminye meng-TaG..
**
*

Ahad, 10 April 2011

Rindu Aku Rindu Kamu

PESANAN : Assalamualaikum buat pembaca sekalian...entry ini agak jiwang sekarat..hope yg terbaca harap menyediakan baldi disebelah..kalau2 rase nak muntah senang nak buang..hahahaha...^_^..

********************************************************

Rindu Aku Rindu Kamu Cinta Kita..

Ketika tiba-tiba ombak di laut pasang
Cinta kita berdua juga pasang, sayang
Ketika tiba-tiba ombak di laut surut
Cinta kita berdua tetap… pasang


AYU BERKATA : Alhamdulilah my dating totally berjalan dengan lancarnya. ooo rindu aku rindu kamu cinta kita.opssss kegedikan pulak aku dikala hati berbunga-berbunga..hahahaha..ok2 sudah kamu ayu jgn jadi org yg angau sakan..;p...ok lah sebenarnye happy sangat bile kekasih hati meluangkan masa utk aku.aku tahu ape yg die buat skrg then aku th die sangat-sangat sibuk,rasenye ni dating kami yg ke-2 dlm thn ni..dating yg enjoy n happy walaupun dating kami ada org ke-3 tapi bg aku no problem yg penting org ke-3 tu kepala boleh layan n boleh masuk ngn aku..:)..

HALATUJU NGADATE : makan-makan n Karaoke..hohoho...best giler dua jam ko...aku ingat 1jam je..rupenya si Abg baju putih tu amik 2 jam..puas gile aku melontar kan suara aku yg merdu2 sumbang ni..hahaha..naik serak suara..aku rasa sangat-sagat berterima kasih kat my kekasih n kat abg bju putih tu wat aku happening gilerr...rase cuti semalam n ari ni dimanfaatkan dgn sebaik mungkin..mcm berada di awang-awangan seketika..hahahaha....terima kasih sekali lagi buat my kekasih..love u dear..;)

ni lah my kekasih aku..bukan nk heboh kat satu dunia die
 kekasih aku tapi saje je just for fun

ini lah jejaka-jejaka yg telah melontarkan suara mereka dgn hebatnye..
abang(baju putih)~suara lu terbaik dari ladang lah der..:)
my kekasih~giler memukau lah bro suara lu..buat aku feel abis..hahahah..sampai serak2 suara..
alalalala..tian die..hahahahahha

 MOTIF VIDEO : RINDU AKU RINDU KAMU..kalau nk tahu sedap ke tak lagu ni cube korang semua dengar..memang best n terhibur gilerr..ni salah satu lagu yang aku telah berkorban mengeluarkan suara aku sebaik mungkin n semerdu bak buluh perindu..hahahaha....(padahal mcm nk pecah gegendang specker bile suara aku keudara)..hahaha....jom layan lagu ni agak2 best try g karaoke test power...hahaha...lau xnk dalam bilik air pun jadilah..hahahhaa...layann.....~...~


Ya ok o.. asyiknya menikmati malam
Indah pantai indah laut suasana sunyi
Ya ok o.. asyiknya menghabiskan malam
Rindu aku rindu kamu jadi satu


Ok pembaca sekalian ada rase nk muntah x??? hahaha.. x kan..xkan???...jiwang ke aku???gedik ke aku?? 
hahaha...whatever yg penting aku happy..happy...
Orait sekalian....sampai disini sudah celotoh aku yg mcm ala-ala kegedikan..entry yg x mendatangkan pengajaran ape pun but juz For Fun Only..^_^...

♥♥bila hati mula berbunga-bunga ♥♥

ToNight~thanks you so much to my dear & the big family u dear..terasa sangat-sangat suke n gembira beno..thanx buat kuarge "dear" ajak sama-sama join besday Mak dear..buat akaknye jugak ya allah thanx lagi sekali belanja makan Kat Steambot Larkin..terasa diri ni menyibuk terselit dibalik keakrapan n kemesraan kuarge dear..^_^..tp sayang sangat-sangat xdapat snap pic...dlm hati nk snap td tapi malu..hihihi...u know me gilerr gamBo..tp apekandaya bile diri dilanda kemaluAn,keseganan dan  kesiluan  maka sekePing gambo pun x dapat nk snap..ape pun mmg syok..makan puas-puas lg..sampai mengah perot aku..hihihi..

xmo coret panjang coz ada lg ari esok,,kite tggu..jeng..jeng..jeng....hahaha ape pun aku nk ucapkan :-


  1. SELAMAT HARI LAHIR BUAT MAK KEPADA DEAR..06.04.2011..cam x cye esok nye besday mak plak...;)
  2. SEMOGA CIK DIPANJANGKAN UMUR..DI MURAHKAN REZEKI.
  3. SEMOGA CIK DIBERI KESEJAHTERAAN DUNIA AKHIRAT..SIHAT TUBUH BADAN..
  4. MOGA ADA JODOH KITE BERSAMA LAGI..chewah...;)hihiihhihi....gediksss sey ayu...^_^
...AMIN....
*
*

ada lagi...ada lagi abang terima kasih untuk harini...love u so much abang..

Sabtu, 9 April 2011

Love My Mum..happy birthday to you..


 07.04.2011...hanya buat mak saya...rushing giler balik keje beli kek ajak kawan-kawan kesyangan sambut besday mak saya..:)...ajak x ramai lah..almaklumlah bukan party besar-besaran..tp kan mmg mantap mak masak mcm hari raya..ada nasi empet,lodeh,sambal kcang n paling aku suke satay goreng..mmg mantop melotop marbless....ditambah lg dgn kek choclate white fruit...uiiit lg mantap woo.....huhu..mmg mantap dah aku pun mnjadi semakin montok...ooooo tidakk......takut...kata kan tidak pada kegemukan yg melanda pada diri ini..ooo my god!!!!!!!!.....TidaK!!!!!!.hohohoh ape pun mak aku mmg lagi solit dari aku..bab kata emak " seumur-umur emak,emak xpenah gemok mcm ko adik"..hahhaa....ooo Pn Norraha Engkaulah Ilhamku...^_^..
SELAMAT HARI LAHIR EMAK
ADIK SYG EMAK...muaahhh
Choclate White Fruits..nyum..nyum..
dalam siap ada mcm jelly laici...sedap...

menu kami...biasa je...tp sedap..mak mmg terbaik..muahhh...


ini lah my bff saya,,,ada sorang tu insyallah merangkap asistant mak aku...tutttt***hahahaha
apabila kegedikannye terserlah..auwww meletup mak nyah..hihihi
ni adik iwa....yunk igt x.jari alip tunjuk-tunjuk_die kim salam.**aim**.
hahhaa....alip wat susana gamat..pecah perot ketawa..hahahah

Khamis, 7 April 2011

SELAMAT HARI LAHIR YG KE-48 EMAK.

SELAMAT HARI LAHIR MAK
..SAYANG MAK SANGAT-SANGAT..


Emak..kau lah segalanya bagi aku..
dunia akhirat kau lah segalanya..
segala pengorbananmu sangat anakmu ini hargai..
walau ada kala nye mulut terlepas kata..mulut mudah menjawab..
tapi mak tahu kan..anakmu ni sgt-sgt menyanyangimu..

Emak.. kini genap sudah usiamu 48 tahun..alhamdulilah kita masih bersama.. ayu doakan mak semoga panjang umur..dimurahkan rezeki..sihat tubuh badan..diberi kekuatan utk menghadapi segala dugaan & rintangan yg diberi olehNYA..amin.. insyallah susah senang kita sama-sama..
love u mum...love u so much..

ClaSS : AQuaRoBik ~ Dato Onn

AKtiviti : AQUAROBIK
Tarikh : 02 april 2011
Tempat : Bndr Dato Onn

Pasukan Aquarobik Cikgu Bib (pkai bju merah tu lah kak bib a.k.a cikgu bib)..hihihi
 kami Segerombolan pasukan Squad etlit Malaysia Aquarobik.hahaha...hebat squad etlit..padahal berenang pun x pandai. setakat main2 air,jalan-jalan dalam air,pusing-pusing,menari-menari dalam air boleh lah..huh nk terapung kan badan pun amik masa apetah lagi nk kuak lintang.. ada lemas aku..hahahaha...badan dah lah lah solit molit belaka..hahaha...:p..tp really utk pengalaman pertama iye mmg menyeronokkan.mcm-mcm rase ada penat,seronok,happening gilerr..lg dapat akak2 n mak cik2 yg gilerrr sporting..tp ada jgk someone yg kerek..upssss terlebih sudah..;)..hhihiii...dah2 york layan pic aku n kengkawan ni...--------^_^

nampak x yg pkai scorp coklat corak2..hihih..tu lah aku..:p
blakang aku tu lah Qieqil
belah kanan aku aisyah
kat penjuru kanan aku tu ini die gadis ayu asnita asman..hihii

si Qieqil seronok sgt..

itu die yg baju merah x kena air..cikgu bib kite...awet muda kan..
agak2 orang umur die brape??

layan~~~

kami sangat nk berterima kasih dgn abg cameraman yg fokus kepada wajah kami..weee.;)

arrhh poning berpusing-pusing dalam air...

gamat sungguh keadaan ketika ini.hihi..mcm2 peel masing2..hahaha

kami yg sgt-sgt tembam...didalam ketembaman terselit keayuannye...chewah..hahahha

huga...huga...:)

Tammat Sudah Aquarobik setelah hampir 3jam dlm air..:)
kalau nk tahu Aquarobik dgn cikgu bib ni die wat setahun sekali..tp kiteorg still ada join Jrobik & Aerobik cikgu bib ni taw tiap-tiap hari selasa malam dekat tmn mwar cume bayar sebulan RM15 je..kalau nk th beza Jrobik & Aerobik tu ape?? mari lah join kami beramai-ramai..mmg syok punye lah..;),...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...