Followers

Ahad, 31 Julai 2011

SELAMAT BERPUASA utk semua umat Islam

Assalamualaikum buat semua umat islam,


syukur alhamdulilah..pejam pelik..pejam pelik esok kite dah puasa..kembali lagi kite dibulan Ramadhan yg pnuh dgn keberkatan..harap ramadhan tahun ni lebih bermakna dan lebih-lebihkan lah lagi amal ibadat(terutama untuk aku ni.^^)...

Anyway,  aku nak ucapkan Selamat menjalani ibadah Puasa kepada keluarga,kawan-kawan,En B dan semua umat islam di seluruh dunia..mudah2an puasa tahun ni menjadi lebih bermakna dan kite semua dapat menjalani nye dgn penuh keikhlsan & Semoga amalan kite diberkatiNYA...insyallah..Amin...

SALAM RAMADHAN dariku...

Sabtu, 30 Julai 2011

APE PUN TAK BOLEH

:: Melepaskan kemarahan di swett1989... ::

Tak tahu kenapa tetibe rase dada berombak,
nafas jangan cakap dah turun naik elakkan darah tinggi je ni,
mata dah merah elakkan terbeliak je ni,
rase marah sangat-sangat tapi eeiii pakkal je "DIE" tu..
errrghhh.....

Tak salah nak tahu,
tapi bertanya biar beradap,
jgn pikir sendiri je ada hati!!
errrgghhh rase nak meladak cm GunUNG BERAPI!!!!...


Isnin, 25 Julai 2011

CeLLa..Happy BIrthday

SELAMAT ULANG TAHUN ROSNAH BINTI NOORHASIM
a.k.a
CELLA

sebelum tu minta maaf ea amik pic kamu tanpa izin..hihihi..gedik taw pic kamu..:p

cek lah selamat ulang tahun n happy honeymoon day..;))...suke taw dgr cek lah n wak adin g honeymoon..:)..best..best..xlama lagi dapat anak buah lah aku..;)).amin..cek lah aku nak ucapkan semoga panjang umur..dmurahkan rezeki..dianugerah zuriat secantik n sekacak cek lah n wak adin..jadi isteri yg solehah..anak yg solehah..kakak yg baik..adik yg baik dan kawan2 kami yg terbaik dunia akhirat..harap persabatan kite semua xkan putus ditengah jalan..biar ia kekal abadi buat selama-lamanye..rindu sangat time2 sekolah kan...ape pun jaga diri bebaik..jaga kesihatan..sayang kamoo besday girl..;))..bff...

gambar kenangan kite kan...(curi lagi kat pic fb ko cek lah)..hihihi..


ToNToN Lagi : SENARIO the movie OPS POCOT

Salam ,
 hai Reader..;))..nak bagitahu ni tadi kan kite tgk movie lagi taw.tgk dengan kite punye buah hati..hihihi...ikutkan nk tgk transformer tp hampeh penuh tu yg tgk ape yg ada je..movie kali ni yang kite tgk cerita "SENARIO THE MOVIE OPS POCOT" filem terbaru Metrowealth (MIG) arahan  Ismail Bob Hasim,Antara barisan pelakon filem Senario The Movie: Ops Pocot ini ialah Mazlan Pet Pet, Azlee Jaafar, Wahid, Mas Muharni, Diana Amir, Sasqia, Kamal Adli, Hairul Azreen, Shahfiez, Alex Yanz dan ramai lagi.
Pada pendapat kite lah cite ni nak kata kelakar xde lah sangat tapi boleh lah..have  fun lah jugak.boleh wat aku ketawa-ketawa juga lah dlm panggung tu..tp pada aku lau tgk kat Cd or Dvd kureng ckit kot bestnye...hihihi...tapi tahniah lah kat  Metrowealth (MIG) sbb keluarkan filem yg bagi aku menaikkan nama2 para2 RELA negara...kadang kite ni x perasan RELA ni sememangnye membantu Negara juga..mmg patot pon kadang-kadang perlu memartabatkan para2 RELA ni..supaya mereka lebih bersemangat untuk beliau menjalan kan tugas secara sukarela dan ikhlas demi negara...


sinopsis die korang boleh tgk kat cini lah SINOPSIS HERE...tapi lau nk lagi best g lah panggung wayang ape lagi tunggu...hihihi...;)))...***#@#%^!)(......

cop-cop x abis lagi cite ni..(nak jiwang cikit dkt En Buah hati saya ni)...;)))..hihi..
kami yg sama-sama semakin sihat..hihihi..harus diakui itu..;
abang-abang terima kasih utk hari ni..terima kasih menunaikan jnji walau agak lambat cikit tapi xpe tu tolak ketepi yg penting dapat juga dating..xpe lah xlama pun xkisah yg penting janji tu mesti ditunaikan..terima kasih juga wat ayu happy..insyallah bulan pose or raya kite jumpe lagi ea abang..:**...jaga diri bebaik kat sana yg penting dont noty2 abg....dadaa abg ada rezeki jumpe lg taw...



Jumaat, 22 Julai 2011

kami BeRSteambot Lagi..

kami berSteamboat lagi..Steamboat kali ni dekat je kat One M steamboat,Taman Dahlia(area2 kipmart Masai)..tmpat ni 1st time sebenarnye kiteorg pergi.saje je pergi nk mencuba..konon nk beza mcm kat tmn Gaia...tp kan betol lah tmn Gaia lg best kot bagi aku harga pun beza 0.50 je..

Steamboat kat cini ok lah xde lah xbest sangat sbb aku boleh makan dgn banyak nye bermakna boleh tahan lah kan(hihi-padahal perot tgh lapar time tu~almaklumlah bebrbuk puasa dgn steambot)..bukan aku je si nora kila,ana pun makan boleh tahan(xmkn rugi mahal tu)..hahaha...

tapi tu lah sayang nye si ida n echa datang dgn perot yg kekenyangan...seksa tgk hang pa taw..dtg dah lmbat kiteorg dah ngadap hampir 1jam bru nk datang taw...sayang taw...pasni ni igt g steambot perot kasi kosong..jgn melantak dlu..lau xtgk dah sayang taw...hihihi

yang buat makan kat cni best sbb ada nye kawan yg gonjol.haha...mcm aku jgk..dr datang smpai balik ketawa...sampai kan org tgk kiteorg...over taw..tp kan tup..tup rupaye ada org knal echa n nora....(dok PGB) ea...siap ckp anak enah n man..hahaha....hamik ko gelak sakan je..hihih.

huh..muke aku yg kekenyangan...arrggghh...akhirnye dapat jgk mkn steambot lagi...

Isnin, 18 Julai 2011

PETUNANGAN nURaFIdAH TumiZaN...

17.07.2011..macam cantik jugak kan date ni kan..kan.....pandai kawan saya sorang ni memilih tarikh..hai pidah yo..yo whatsup..!whatsup!!..igt lg x gelaran ni waktu kat sekolah dulu..u ar rocker lah pidah oskull abis..hihihi.(gurau je yunk jgn marah-terigt plak time2 sekolah dulu..seronok kan)..tapi diam x diam kite semua dah dewasa kan..ramai plak kawan2 kite yg dah kne sunting oleh sang kumbang pujaan hati kan...bestnye seronok nye...aku plak yg rase excited x sabar ni..hihihi(gediks)...
ok lah exctly nk habak maii ni kawan saya si Afidah tunang.. dah Tunang die taw....tunang dgn jejaka pilihan hati nye...korang2 pidah dah dicop mohor made in segamat taw..hahaha...korang2 bile lagi.hihi..termasuk lah aku ni bile lah lagi kan...(biarlah rahsia~chewah)..hihihi...



haa~ada nmpk x pic kat atas ni..ni lah pidah..cantik kan die...dah cntik slim mengalahkan aku,,pidah jeles..jeles..hahahhaa.....chewah... Pidah sbnrnye bukan niat nk buat2 cite2 ko ni...aku cume nk ucapkan selamat kat ko ea...alhamdulilah Selamat sudah pertunangan ko dan kini ko dah digelar TUNANGAN ORANG taw..ko dah xleh nakal2 mcm kila n nora...dorang ni nakal jgn diikutkan taw...hihih...
aku doakan ko semoga bahagia bersamanye hingga ke akhir hayatmu...aminn...

seterusnya~~~~ layan lah pic kami...di mana ada camera disitu ada kami..weee..;))...dr sekolah sampai lani perangai x ubah2..hihihi..;))

comel x kami??;))...
gaya..mutu..keunggulan..hidup 1 Malaysia..hahaha
rombongan cik limah ke rumah pidah..diketuai oleh yg berbaju hijo..hanisah..;))


wauuu....sangat cantik ke kita??hahahah
uiiittt sape tu???orang selalu tnya ayu bila lagi??
korang2 insyallah ada rezeki aku bakal menyusul..doakan lah ea..;))



Selasa, 12 Julai 2011

RELA ke biarkan die pergi??

"DIE" dah pergi tinggalkan aku...sampai hati die pergi tanpa berkata ape-ape...
terima kasih knangan pahit n manis yg DIE berikan kan...die berjanji tp die x buat seperti ape yg die janjikan..sampai hati DIE...i know kite bukan sape2...tp DIE meninggalkan bnyk knangan.....aku xpernah menyesal knal dgn die...mungkin sampai cini je kot knangan yg kite cipta..andai satu hari kite jumpe harap kite masih boleh berkawan..maaf awak lau kite ada wat salah kat awak..;((.









semoga awak bahagia dgn kehidupan awak...bye...

Jumaat, 8 Julai 2011

AcciDent : COROLLA...Sadis nye rase..



ALAHAI AAT..;(((9

 
JUMAAT_08.07.2011-- Tepat jam 02.50 pagi tengah nyenyak n sedap aku tido dibuai mimpi-mimpi n ketika saat air liur baru nk jatuh menjadi sebuah ukiran peta dunia  ^_^ tiba-tiba kedengaran lagu nyanyian MAHER ZAIN--dah tentu-tentu panggilan dari family aku..dgn pantas aku angkat..cam nak gugur jantung bile dengar suara my lovely brother "AYU, ABANG ACCIDENT,CAKAP KAT AYAH"...dgn pantas aku bangun dari tilam.. otomatik mata yg layu jadi segar Bugar ..ya allah dalam hati tuhan je yg tahu ape aku rase..cepat2 kejut ayah & emak...dgn muke baru bangun tido capai kunci n dompet terus ke tempat berlaku kejadian...;((..

Sampai je kat tmpt Accident aku nampak MYVI HITAM (dalam hati-abg bawa kete kawan die ke??-mmg teruk Myvi tu)makin debar-debar ni..tapi bile dah dekat oiii COROLLA abg...aku pula rase sayu hati...cepat2 g dekat dgn abg..alhamdulilah luke cikit je x teruk tp kawan nye agak teruk cikit dua2 tercampak...aLahai tgk muke abg..aku mcm dapat Rase ape die rase...Seorang yg gila2 minat Kereta Lama-lama..bersengkang mata pagi2 org semua dah tido hanya kerana CoROLLa..bile dah last minit CorOLLA nak di InspectiOn lain jadi nye..alahai abg aku sayang..harap sangat ko jgn terlalu terkilan.anggap ada hikmah di sebalik ape yg berlaku...

tengah-tengah sayu hati tgk abg tapi waktu tu aku still tertanya-tanya..abg cam mane blh Accidnent??padahal kete ko kat tepi ini...lagi Aku rase terkilan bile die cerita Kereta dia parking Tepi sbb ada kerosakan sikit tiba2 ada org langgar..yang langgar cina tengah mabuk..usshh sadis rase...aku pulak yg geram...eee cam nak debik je muke cina tu(hihihih_ada berani ke ayu)..^^...apepun alhamdulilah sangat2 abg n kawan die x de ape-ape cume luka-luka ringan..sedih mmg sedih lah...kete dah bikin baik..walau x sehebat mane tp aku th abg dah bnyk abis mase tok CorOLLa.... tak ape lah abg mungkin ada hikmah tu..banyak-banyak sabar taw.. Abang walau adik ko ni x tahu sangat pasal kete2 lama yg ko minat tu tp adik ko ni mcm dapat rase ape ko rase..:(..Tak mo terkilan n sedih-sedih taw abg..insyallah ape yg berlaku ada hikmah nye...Abang Dunia Akhirat baik Buruk kau..kau Satu-satu nye abg paling aku sayang...ko Tempat aku Bergantung...Sayang ko abang sanagat-sangat....



NI LAH YANG MELANGGAR COROLLA...BIADAP!!!!....AMIK KO HANCUS BONET...

agak teruk juga myvi ni...esh...esh....
eee cepuk kang!!!biadap sangat..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...