Followers

Isnin, 31 Oktober 2011

Rio ♥♥Layu Di Hujung Mekar♥♥

Suka..suka . . lagu ni sangat-sangat . .♥♥


Haruskah ku terus melayani perasaan
Meski pun ku tahu itu hanyalah khayalan


Cintaku padamu haruskah aku teruskan
Kerana ku tahu dirimu sudah berteman


Tiada ertinya
Apakah akhirnya percintaan


Pohon cinta yang dulu mekar berbunga
Kini tandus tiada bermaya
Bunga cinta yang dulu mekar mewangi
Kini layu di pusara bumi


Tidak mungkin kembang lagi dan berseri

Jumaat, 28 Oktober 2011

Tag dan di Tag...

Firstly thanx to eira coz kamu ajak aku jOin tag & di tag ni..:)...macam best jugak...just suka-suka kan...hihihi...tp really aku mmg xtahu siapa punca sebenar yang ada kan Tag & di Tag ni..tapi xpe layan je...hihihhi...ada syarat taw...ni die syarat nye.. :-]

THE RULES
1. Post this rules
2
. Write 11 things about yourself
3
. Answer the Questions the tagger set for you
4
. Create 11 NEW Question for the people who you tagged to answer
5
. Choose 11 blogger to tag and link them on the post
6
. NO TAG back yeah



11 perkara about me !!..
1- nama sebenar-benar saya "noorhidayu binti mohd omar" dikenali juga sebagai "ayu"
2-anak bongsu daripada 3 orang adik beradik. ada seorang abang dan seorang kakak. kawan-kawan ckp saya manje...tapi mungkin kot . . hahaha  . . nama pun bongsu kan . .
3-sekarang dah bekerja dah ada tanggungan sndiri dah xmcm sekolah boleh Ponteng-ponteng.. hahaha..
4-kepOh ...ehh x lah saya ramah. . haha..
5-paling suke senyum .

6-seorang yg cengeng!! ~ harus akui itu,,hihih
7-berat badan yg semakin bertambah..
8-bile tensiOn stress ingat nak makan je..hihih
9-paling tak suke org ckp belakang!! down gilerr semangat...xpandai nak mara...;(
10-riaksi wajahku menunjukkan ape yg kurasa..lagi2 bile xsuka kan sesuatu..kalau ada yg pernah terlihat ...minta maaf bebanyak..;)
11- lastly !! important !!  now im not single but im available...hahahahah


Jawapan utk soalan kotakhatikueira @ Eira :-
1. korg ni ank yang manja ke x ea?
ayu memang seorang anak yang manja.. paling manja dengan mak. lagi bab makan ckp je  kat   tekak terasa nak makan ape kat mak mesti mak masak kan punya..;). ada lagi yg mnje tp shutt~malu nk ckp..ha ha ha . 


2.ape yg korang sering lakukan bler korg bosan?
bile bosan perkara pertama msg kawan baik  aqilah n asnita n niesa !! dah jadi kebiasan tnye ape job...hahaha..;p..kalau masing2 poket semput duduk umah diam-diam on9, tengok tv & makan aje lah sepanjang hari.. ha ha ha . .(kadang poket semput pun kuar jgk);p


3. setia ke x agknye korg ni? cer cter sikit..heheh
opsss soalan cepu mas!! glurp2 telan air liur dulu.. ha ha ha..(kasi gempak) . .off course lah setia eira. (insyallah setia sampai bile2) tapi bohong sunat tu normal kan..(hope die x bce statement ni) . . :).. tapi yang penting x curang kan..;))...


4. kalau korg ade masalah korg suka cter dkt spe?
buat masa skrg ni lau ada masalah saya akan cari kawan baik Aqilah n Asnita n niesa dulu!! then baru refer kat buat buah hati.. suka sangat cerita dekat aqilah n asnita n niesa..  sayang korang selalu bg semangat tanpa putus dlm ape pun masalah ekonomi...family..kerja...kehidupan...korang selalu dgr dari a-z.. sumpah sayang sangat2 kat korang!! jugak syg kat buah hati...hihihi..


5. ape makanan dan minuman kesukaan korg?
Horlick ais !! & mee Goreng Ketam !! ha ha ha . (kegemaran yg berubah2 mengikut tekak)..hahaha. .


6. korg suka x law ade org ke 3 dlm perhubungan korg?
tidak suka !! kalau betOl ada org ketiga pasti akan siasat..kalau dah mmg xsesuai.. dah xde jOdOh undur diri kOt...kot lah..;). (belum pnah alami, xberani nk ckp lebih2)..minta2 xkn alami..sbb tahu ia sangat perit!!


7. agak2 ape yg korg hajati dh tercapai blom?
8. kalau dh ape yg korg dh capai?
belum...belum tercapai xtahu bile nk tercapai..terkapai-kapai je lah skrg...hihihi
belum tercapai ira so xde jawapan utk soalan no 8..;))



9. dalam family korg paling rapat ngn spe?
paling rapat dengan semua..tapi bile akak dah kawin...ayah n abg kerja je.:( jadinye paling rapat dengan mak!! love u mum walaupun sering menjawab bile kne tegur n kne marah.. ha ha ha..


10. cita2 korang nk jd ape?
cita-cita nak jadi Polis..ha ha ha..tapi xmungkin Kot...tggl kenangan.. hahaha..;p
belajOr xabis nk jadi pOlis...puii3x...ha ha ha ..


11. ape kenangan paling manis or lawak yg pernah terjadi dlm hdup korg?..sampai skrg korg msih ingt...
kenangan manis paling x lupe kawan2 wat suprise party b'day . . love u kawan-kawan...
paling lawak xpenah lupe waktu beraya ngn kawan-kawan nak naik motor scoterr fifi lah konon  naik dah selamat !! tibe turun kain bju kurung tersangkut kat stand moto..wawawa jatuh kedepan tersungkur..macam wonder woman salah step..hahahaha,,,,serius  lawak n malu gilerrrr siot semua mber ketawa...baju krung tu masih ada lagi...hahahaha...vunguksss malu smpi sekarang xleh lupe..hahaha



Soalan ayu utk kamu yang di taG ;0) ..xbnyk 11 soalan je . .;)
  1. nama sebenar korang siapa ? asal mne ? 
  2. status korang ape ? married or single ?
  3. belajar lagi ke dah kerja sekarang ? 
  4. kalau korang ada kekasih hati xkira lah buah hati or suami/isteri...korang setuju tak dengan hubungan jarak jauh? 
  5. ape pendapat korang tentang hubungan jarak jauh ni ? setia ke pasangan tu ?
  6. bile korang sedih..bile korang tension..ape yg korang suka wat tok release tension?
  7. wedding macam mne yg pernah korang idam kan?
  8. artis yg paling korang suke ?
  9. suka x tgOk kartun upin & ipin ? ha ha ha . .
  10. barang yg korang rase berharga sangat yang korang ada sekarang ape die?
  11. bile korang rase korang kurang kasih sayang ape korang wat ?
ayu nak tag kat mereka :-
Jom Join. ;))...

Isnin, 24 Oktober 2011

Sayang Happy Birthday

Assalamualaikum ,

Selamat Ulang Tahun Nurasnita Asman syg !


yunk !! gegirL Selamat Ulang Tahun yg ke-22 ,  awak lambat membesar . . awak yang paling lambat nk cukup umur, ee budak lagi..ha3 . . tapi jgn isau pembesaran kamu sgt memberangsang seperti saya ..ha3..
iwa..iwa.. c.ayu doakan semoga iwa dipanjangkan umur , dimurahkan rezeki , sihat tubuh badan , dibukakan pintu hati_buang yg keruh ambil yg jernih , mOga jugak menjadi anak,kakak,sepupu,sahabat,kawan,kekasih,skandal yg baik dunia akhirat & jangan nak gedik2 sbb lau iwa gedik nnt c.ayu n c.lah pun ikut gedik..ha3..jgn nak nakal2 sgt !! n lagi umur dah 22  bile nak kawin ??? xsabar nk makan nasi minyak iwa ni...ha3...=p

Kami semua sayang kamu wahai Nurasnita Bte Asman . .
Love u Babeh !! sayang ketat-ketat!!


Mangsa berbuih : Asnita Asman
Party Buih-buih by Ayu omar , eyla arith ,niesa honey , nana live & aisyah zaidan.
Party at kebayan sg BuluhAir biru .
dibuihi dgn Seafood menu..nyum..nyum...
berbuih-buih.....manTop..tiptOp...ha3




NURASNITA ASMAN !!
SELAMAT MAJU JAYA......
ALL THE BEST BABY..

Ahad, 16 Oktober 2011

♥♥TQ my L0veLy ♥♥

Salam . .

Dating . . Dating . . Dating . .
Firstly Nak ucapkan thanx kat abang . . sebab kamu spend time with me.. i loikeeeee it ! ! !. sayang kamu lebih...lebih... hihihi... thanks juga sebab mengikut kerenah awak mu yg kadang-kadang boleh tahan gedik nye...harus akui itu. . kegedikan yg kadang-kadang. .  ha ha ha  . .


Destinasi ke destinasi kite menyinggah..mmg fun n happy giler..di setiap destinasi mesti org ckp kamu kurus~jeles uh . bluerkk  . . kite je yg org ckp mOk tp cOmel kan . . ha ha ha . .
tapi xpe im try my best utk diri sendiri n utk kamu jugak...aii chewah... ha ha ha . 


paling best kamu dah mula rase cemburu !! i loike it . . ha ha ha . .
bukan senang taw kamu tu nk cemburu..sekali sekala kamu tunjuk kan rase cemburu buat kite rase teruja plak...ha ha ha. . n ada lagi satu kamu ckp kite ok lah cun jgk.. ha ha ha. . lg nak dekah-dekah ketawa. .
x penah umur kamu puji..rase cam nk melambung. . ha ha ha. . .
Abang . harap kasih sayang kita kekal walau ada badai melanda ..
mudah2an Jodoh kita berpanjangan hendakNYA , ,amin . .! Berdua Bersatu!!

******************************************
" Jika denganmu salah
Ku tak mahu yang benar
Jika denganmu rebah biarlah ku tercalar
Walau dilanda badai
Ku sanggup kerna ku mampu
Kita berdua bersatu "

. . AMIN  . .
*****************************************

Sabtu, 15 Oktober 2011

kita kaum hawa yg memang suka menangis..

 ( kredit to  Informasi Dot MY )

Ya Allah, mengapa wanita sering menangis?

Kerana wanita itu unik.
Aku ciptakannya sebagai makhluk istimewa,AKu kuatkan bahunya untuk menjaga anak-anaknya,AKu lembutkan hatinya untuk memberi rasa aman,AKu kuatkan rahimnya untuk menyimpan benih manusia,AKu teguhkan peribadinya untuk terus berjuang pada saat yang lain menyerah,AKu berikannya naluri untuk mencintai anak-anak dalam apa jua keadaan sekalipun,AKu kuatkan batinnya untuk tetap menyayangi walau dikhianati oleh teman,Walau disakiti oleh “orang” yang dia sayangi..Wanita makhluk kuat,Tetapi jika satu saat dia menangis itu kerana AKu berikannya air mata untuk membasuh luka batin dan memberi kekuatan baru.“WANITA itu ISTIMEWA”

awak-awak harap awak lebih memahami taw.. sy copy paste masuk dalam blog ni..nnt kite tgk sama -sama taw (andai kite dipertemukan j0doh & dipanjangkan umur) . . :) ~amin~

Khamis, 13 Oktober 2011

Semangat Down Giler !!


Semangat yang hilang sangat-sangat . .rase cam xpuas hati pun ada...knapa mesti kat situ....kenapa family aku!! my dad say dah rezeki kat situ..tapi still rase xpuas hati..arhhhhhhhh x boleh nak wat keje!! ape pun xboleh mesti terpikir..satu rumah down bile dapat tahu...tapi masing-masing buat2 sedap hati...arhhh xsuke!!..
Kos tinggi !! sangat memeningkan kepala...

Isnin, 10 Oktober 2011

Congrats to Echa ♥ Sudin

: Assalamualaikum :

Date : 09.10.2011
Peristiwa : Majlis Pertunangan Echa & Sudin




Syukur Alhamdulilah..Tahniah yunk dgn dua bentuk cincin dijarimu,berbalas dulang 11-9 akhirnya skarg kamu dah digelar tunangan org..;)).....masa berlalu cam cepat je kan...tapi ape pun awak,kita doakan kebahgian awak dunia akhirat bersama dia.. yunk lagi satu org ckp di alam pertunangan ni macam2 dugaan hope kamu kuat n tabah menghadapinye...ada lagi ni kne igt awak tu dah tunang !! so jgn nak nakal-nakal cam aku,c.lah n iwa...kiteorg ni mmg in a relationship tapi still available lagi...hahaha....jangan nak ikut sangat..hahahah...tapi setakat pergi makan ikut lah,sbb awak kan kuat mkn jugak yunk...hihihi...

~kami yg menumpang Glamour & Vouge dari ko Echa~

Layanss...zzzzz.....














Selasa, 4 Oktober 2011

MaaF kan Saya ! !

salam ,
ayu ! ! ape ko dah buat ni ! ! . .
jgn nk kucar kacir kn relationship org ! !.

ya allah, sungguh sikit pun xniat.. gara-gara terlalu rapat ni padah nye. .
aku kesian kat die,aku dah wat die risau. . . kami baik , kami rapat , aku x sgke gara-gara sekeping gambar die mintak break !
untuk peringatan aku sendiri lepasni buat baik berpada-pada , igt jangan nak ramah sangat , jgn nak gedik sg wahai ayu !! igt sikit ayu ko dah berpunya! !..

buat yg terluka : sorry! ! minta Maaf banyak-banyak . . kami cume kawan je. . hope ko jgn terasa..aku doakan hubungan korang..aku nasihat kan matang lah sikit..kalau sama-sama masih syg..kite semua dah besar boleh pikir mane baik n buruk nye..tiada masalahnye x boleh selesai kalau saling bertolak ansur..saling memahami antara satu sama lain. . yg paling penting kepercayaan n kejujuran tu ! ! hope korang bahagia n baik2 semula. .

Ahad, 2 Oktober 2011

Good Luck Kawan Baik ! !

:Assalamualaikum :

Dear yang Botak Kawan Baik Ayu ! !

hye, awak yg botak ! ! 
gilerr kentang woooo ! ! bile tiada rambut awak sgt macho..betul ke macho ? ?
hahaha. . .muke awak buat saya gelak wahai kawan baik ayu..;)
dear yang botak ni kawan baik aku..kiteorg kawan dari sekolah..
memang dah rapat giler ! ! rapat je xpnah tersangkut...die cam abg aku lah kiranye,
kami xlebih..tapi kami mmg sangat rapat ! !...
(buat Incek B wahai kekasih hati jgn jelous2 taw ! !)~hihihi 


Pagi tadi hantar si Botak ni..xbajek pulak ramai jugak yg ada kat cini kan..uh aku dgn sememeh! ! pkai suar n bju ntah pakai muat je! ! jap lg mereka uh masing2 vouge...malu siot...tebal muke~berrrr.....dah duduk line-line belakang tepi tembOk. . . malu punye pasal. . hahah. . aim ar ni x ckp ramai,lau th ramai dah vouge jgk taw.. nyampah mak !! .ha3. . tapi-tapi kan arhh tetibe tertangkap syahdu pulak bile tgk ramai ada akak2..mak cik2..lambai kan tgn kat anak n suami then mereka say "bye-bye, jge diri bebaik" tetibe aku pulak yg rase sedih. . sob. . . sob . .:( . . Sedih pulak tgk si aim ni nak pergi PulapOl padahal cume 2 bulan je.. hihihi...aim walaupun kite cume Kawan Sahaja ! ! tapi sedih tetap ada taw..uh lagi lah kite Rapat jugak kan...berr~sob. . sob . . 


Rakan-Rakan Sepejuangan Si Aim Botak ni...
Bye..bye aim...bye semua...
jaga diri bebaik ! ! 

 : : Dear Kawan Baik Aku , Rahim muhamad ! ! . . Segala pesanan kamu, segala wasiat kamu, insyallah akan aku lakukan ~sy bertindak mengikut arahan. .chahhh~ tapi bukan free taw ! !.. hahaha. . balik PulapOr belanja SeafOod ok ! !. . hahaha....insyallah nnt last Latihan sy Datang ea . . insyallah~ : :

\\ ♥♥Penghujung Cintaku♥♥ //

Aku akan menyanyangimu ! !
ku Kan Setia Kepadamu ! !

~lalalalala~ uh suke giler lagu ni ...best...
berangan kalau lah someone special bagi lagu ni,xpun nyayikan. . memang xtidor malam haQu nihahahah...

Incek b..im waiting for u ! !. insyallah..
moga kite dipermudahkan segalanye . . amin . . !



berakhir sudah pencarian cintaku
jiwa ini tak lagi sepi, hati ini tlah ada yang miliki
tiba diriku di penghujung mencari cinta
diri ini tak lagi sepi, kini aku tak sendiri

aku akan menikahimu, aku akan menjagamu
ku kan selalu di sisimu seumur hidupmu
aku akan menyayangimu, ku kan setia kepadamu
ku kan selalu di sisimu seumur hidupmu

tiba diriku di penghujung mencari cinta
hati ini tak lagi sepi, kini aku tak sendiri

aku akan menyayangimu, ku kan setia kepadamu (kepadamu)
ku kan selalu di sisimu seumur hidupmu
wooo aku akan menikahimu, oh aku akan menjagamu
ku kan selalu di sisimu seumur hidupmu

nananana nananana nananana nananana
ku kan selalu di sisimu seumur hidupmu
seumur hidupmu



lalalalalal~lalalalala~lalalalala


Mood : jiwang dimalam hari...berrr...puiiii...
hiihihihi....Selamat malam InceK B..miss u ! ! ..
hooohohohoho

Sabtu, 1 Oktober 2011

Mood SyAwaL : EYLA AritH House...

Assalamualaikum 
Last Destinasi : Eyla Arith Punya Rumah..
Menu : Beriyani , Puding Custard , kuih muih .

Ok nak citer ni ! !

ni lah si Eyla arith.Gurl ni very Hot okies ! !
die Hot sebab Die salah satu My Best Friends..
memang terbaik lah...kalau ada masalah comfom cari die dulu...hihih
then die Hot sbb die Buat Open House Buat Pertama kali nye..
Uh teruja mak ! !..hahaha...

haaa ni semua very the Hot jgk! ! Kawan-kawan sy!!
tu si keding Zuhaili salleh wa tgk ekh kecik besO je...
pantang jumpe aku ada je nk menyakat die..berrr....eli sib baik aku cool....hahha...aiceh!!

Peace !! uh x selau ni gmbr tnjk peace kan cik lah..hihihi..

opssss pink panther tu tgk2...sempat lagi ko heh echa...
layan abg tu...hihihih...meletup..berrr...%&$#..

arh ni mamat makan kuat tapi badan uh tetap cm papan skate...hahaha

iwa ! ! eee gedik..;p..
khai ! ! xpayah nk ngurat aku okies!!
im not single!! usha lah mcm mne pun...uh xdaya mak nk layan..hahah

Maizan & si bangkhai mat sase Ketot ! !..hahaha...;p

Black theme ! !..

Perh bang khai xpuas hati ngn aku...agak2 lah woi nk sepak aku!!
memang nk kne cepuk dgn aku kan ko ni..berrr ! ! .
tahu lah kite comel...hihiih....(comel that mean tembam kan)..bluerkk..

cam sebiji x muke dorg...tgk idung sama kan...hahah
dorg ni cousin ana n iwa..;)

me n apit ! !..apit ko tgk mane??then aku tgk mane??
cmera kat depan tu..ko layan eli mmg gilerrr lah woii...hahha

Sweet couple !! Sweet Pengantin Baru ..
hiihih....Cella & radin

me n jan!.juru cmera kami kemana2 saje...:)

uh siapakah ? ? beruniform keje...
alahai kesian muke iwa xnmpk...haha..padan muke ! !..hihih

kami si Gadis-Gadis....
murah dgn senyuman yg Over sokmo!!..hahah

Eli...Gelojoh....! ! ! ..:p

uh x suke pic ni...berrr dah ar gemok sihat betul...
ada plak background yg berrr cm nk kne sepak dgn aku...hahaha...


Hot x kami !...haha...iwa over!!...





opsss sudah! !..rase dah bnyk benO gambOr ni.. hihihi. . .
kami memang GileR bergambO..hot n spicy!!..hahaha...
Tuan Rumah ni pun selalu over,hihih,,,,jangan marah yunk,
yunk thanx ea..ko memang sayang aku kan..
tahu0tahu je aku suke makan beriyani yg berkolestrol tinggi!..hahah
memang tahu kan aku suke makan pusding Cusrard..lemak tepu lah !!..
uh memang sayang lah kat ko...love u lah yunk,...
memang sedap & terbaik! !~makan ape pun sedap..hahah


to EYLA ARITH : SELAMAT HARI RAYA...
MAAF ZAHIR & BATIN...tQ jadi kawan baik sy dan iwa yg terbaik..
sayang Kamu Lebih..!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...