Followers

Selasa, 27 Disember 2011

Andai Ada Jodoh kita ♥

Assalamualaikum ,

hai semua , tadi dok2 layan FB ternampak pulak ayat ni kat mber aku...Terasa cam baru sedar ni semua .

Awak jodoh itu rahsia Allah..
 ☻
/█\/█\
.|| . ||.

SEKUAT mana awak setia...
... SEHEBAT mana awak merancang...
SEJAUH mana awak menunggu...
SEKERAS mana awak bersabar...
SEJUJUR mana awak menerima saya...

Jika ALLAH Tidak Menulis Jodoh Kita Bersama..Kita Tetap Tidak Akan Bersama..



Ya allah,Ya Tuhanku ,

seandainya telah kau takdirkan dia milikku..tercipta buatku dekatkan lah hatinya dengan hatiku tetapkanlah kemesraan antara kami agar kebahagian ini kekal abadi .
.amin. .

Khamis, 22 Disember 2011

Nada Cinta ~ Ya sudah lah


Tak Nak Cakap Banyak , cume nak cakap Now aku tengah gilakan cerita ni "Nada Cinta" !!
Best giler !.

Ketika mimpimu yang begitu indah
Tak pernah terwujud ya sudahlah
Saat kau berlari mengejar anganmu
Dan tak pernah sampai ya sudahlah

Reff:
Apapun yang terjadi
Ku ‘kan slalu ada untukmu
Janganlah kau bersedih
Cause everythings gonna be ok

Satu dari sekian kemungkinan
Kau jatuh tanpa ada harapan
Saat itu raga kupersembahkan
Bersama jiwa cita-cita dan harapan

Kita sambung satu persatu sebab akibat
Tapi tenanglah mata hati kita kan lihat
Menuntun ke arah mata angin bahagia
Kau dan aku tahu jalan selalu ada

Juga ku tahu lagi problema kan terus menerjang
Bagai deras ombak yang menabrak karang
Namun ku tahu ku tahu kau mampu tuk tetap tenang
Hadapi bersamaku hingga akhir datang

Saat kau berharap keramahan cinta
Tak pernah kau dapat ya sudahlah yeah
Dengar ku bernyanyi lalalalala heyeyeyeyeyayaya
Dedum dedudedadedudidam semua ini belum beakhir

Back to Reff:
Satu ‘kan langkah langkah yang beriring
Genggam hati rangkul emosi
Genggamlah hatiku satukan langkah kita
Sama rasa tanpa pamrih
Ini cinta across the sea
Peluklah diriku terbang bersamaku
Melayang jauhh.. woo..woo.. yeeahhh.. (come fly with me, baby)

Ini aku dari ujung rambut menyusur jemari
Sosok ini yg menerima kelemahan hati
Yea.. aku cinta kau.. ini cinta kita
Cukup satu waktu yes untuk satu cinta

Satu cinta ini akan tuntun jalanku
Rapatkan jiwamu yo tenang disisiku
Rebahkan rasamu untuk yg ditunggu
Bahagia hingga ujung waktu






Jumaat, 16 Disember 2011

Dilanda OmBak Rindu

Assalamualaikum ,

" Ombak Rindu Movie " , ok semua ckp cite ni best , tengOk sampai melele air mata , kawan aku lelaki ckp die tgok pun melele air mata , pastu ada org ckp jalan cerita ada beza cikit dgn nOveL , ada yg ckp Lagenda budak Setan lagi Best dari Omabak rindu . . sana sini bercakap pasal ceita OMBAK RINDU ni . adoiii bile dgr sini sana mempersOalkan nye aku n kawan-kawan nak sangat tengOk.. Jiwa ni merOnta-ronta nk tengOk . nak jugak !! 


Akhirnya , setelah pospon berhari-hari atas dasar menghormati perasaan kawan-kawan & Adil dan saksama ketika berkawan , setelah menempuh pelbagai sangkak ha3 . dapat jugak tengOk hari rabu (14.12.2011)  g dekat lasermall jerk . . dah xde pilihan tapi ok ape kat cne rm6 jerrr . . ha3 . murah ..murah(nk murah tgok cite dah ujung2 tayangan) haha..  
Tapi Cop ada cerita Ragam kawan-kawan termasuk aku disebalik "OMbak Rindu" ha3.. bile igt balik kelakar , ok pertama kami semua Late !! dapat yg bawa kete pulak Cik Ketot si nisa mak aiii bwa kete super duper Drift naik kecut perOt aku(almaklumlah duduk belkg) , dekat belakang uh jgn cite aku , iwa n kila dah buat mcm rumah tumpangan siap boleh lending akibat kecut perOt dibuat oleh ci ketot uh..ha3... Pika kat sebelah mandang nk tekan brake aje..ha3.. tp alhamdulilah selamat sampai , dah sampai ape lagi berlari (huh semput~bukan lari pecut pun cover line uh gadis kan)..ha3 . . sempat g beli tiket tapi mungkin kami terlambat 4,5 mint !! damn .. ha3 . masuk paggung si maya buka stokin aoron ..disitu menjadi tnda tnya iwa ?? dorang dah kawin keh hah ? dah kawin ke? (time ni cam nk hempuk je muke iwa sama2 baru tgOk g tnye) ha3 . masuk2 panggung dah berdekah2 ketawa , Ok kembali serius tapi x bOleh sepanjang panggung kami ada je bnde yg buat ketwa.. paling parah cerita baru separuh aku n iwa nk "cici" , petua aku gigit kuku ..ha3 . kila punye senget die ketawakan petua aku, siap suh ggt kuku dia...CengaLL . ha3 . (mati kecut perut than smpi habis wayang~terseksa aku) ha3.. lagi satu kejutan tengah-tengah tgOk wayang nisa punye tmpt duduk letak air BoBos ..ha3..kah3.... air tumpah kat panggung ...kah3..kah3, tgok wayang degan kawan-kawan yg sama tingTong begini lah jadi nye...yg penting mmg fun giler . ha3 .  amik ko balik masing2 takot tgok jam hampir kol 12 , aku n pika steady je , kila, nora n nisa kecut jgk perut nOk..ha3.. Pasrah je bukan ikhlas..hahaha


Berkata : kami x dapat hayati cerita langsung , cite ni best tapi pelbagai Onak n duri lalui..wakakaka...tapi dapat jugak tgOk...cite sedih jadi lawak ..

Isnin, 12 Disember 2011

Dijemput Ke wedding Eika ~SKTR 1

Assalamualaikum ,

Opss aku dijemput untuk menghadiri wedding kawan aku yg dah bertahun x jumpe , jumpe balik pun dekat MukaBuku . . so bile jumpe cm terkejut eh ika dah tunang. :).. tup2 dah tiba masa wedding xsangka igt juga die kat aku ni , utk pengetahuan ini lah majlis pertama yang aku pergi kawan sek rendah punye wedding , hihih~sebelum ni ada juga tengOk yg da kwin tapi x diundang...hahaha ~ ape pun tahniah Buat kawan aku ni Eika & Arman .
Jemputan Moden. skrg dah senang kan nk berhubung..:)
nanti ada jodoh kawin nk jemput  wat cm ni lah.kat kawan2 yg jauh...hihihi..:)


Selamat Pengantin baru Eika & Arman..
SemoGa Bahagia Selalu Hingga Ke akhir Hayat ..:)
Buat baby cepat2 taw..ha3 . (opsss)..hiihih

Berkata : sedih xdapat Pic sama , datang-datang org dah nak mula Kompang , ni pic pun curi-curi ,nak balik salam Pengantin dkt makan damai...hihihi....tp xpe lah jnji dtg kan..ha3..

Sabtu, 10 Disember 2011

December : mereka Pergi Tinggalkan Saya .

Assalamualaikum . .

December 2011 . . December So sad !!

02 December 2011 : Buat Pertama kali setelah aku berumur 22tahun aku kehilangan orang-orang yang terdekat dengan aku , 02 Dec 2011 (Jumaat) aku dikejutkan dgn panggilan telefon dari cousin aku waktu tgh lunch "ayu , Pok suh Husein dah xde" , ya allah tuhan je yg tahu betapa terkejut nye aku sampai lidah kelu nak berkata sampai tersasul , antara arwah dengan aku kire kiteorg mempunyai pertalian persudaraan yang sgt rapat sebabnye arwah selaku Atok &  merangkap Pakcik kepada aku jugak . . Arwah lah yang jaga mak aku dulu time mak aku kecik2... Really macam xpercaya die tinggal kami semua . ape pun aku redha ketentuan ilahi..buat family arwah takziah aku ucapkan..sama-sama kite sedekahkan AL-FATIHAH moga Rohnya dicucuri Rahmat oleh-NYA . . amin . .

07 December 2011 : Aku kehilangan Nenek yang aku sayang sangat-sangat ,aku dapat Panggilan Tep Pagi2 dalam kol 2pagi dari mak cik aku . "ayu, dah tahu kan? Tok jah dah xde "  sebak tak tahan aku , Really aku sangat sayang kat nenek aku ni . . mungkin aku bukan cucu yg terbaik , aku juga x belajar tinggi mcm cucu-cucu yg lain , xsepandai mereka yg lain , tapi aku betOl sayangkan nenek aku sangat2 . .Sangat Rase Kehilangan , Teringat masa kat kg kecik-kecik naik Beca dgn nenek , bile raye Sonok g hantar makanan kat umah jiran , waktu dulu kecik2 time atOk sihat tiap2 minggu balik kampung , Asal balik Kg je mesti g Kebun kat belakang cari Pucuk Ubi (my favourite!) & Buah Nam2 . . Tapi ni Semua Tinggal kenangan je yg ada dgn nenek  . nenek penah pesan " Berkawan dgn Lelaki Jgn suka tukar-tukar, jgn mainkan perasaan lelaki " & " Sembahyang Tiang Agama" !! Harap sangat diri sendiri ni Ingat lah Pesanan arwah nenek !! . bile nenek dah xde ni harap sangat Family Ayah semua still bersatu , for someOne uncle,aku xth ape salah aku n fmly aku , sampai hati ko kan , ko jge aku dari kecik , tapi sekarang nk dengor ko panggil aku dgn perkataan "adik/ayu" susah nye . . kan x sangka sekelip mata ko brubah , setiap kata-kata ko yg baik n yg agak menguris hati aku xkan pnah lupe ..terima kasih uncle penah jge aku n akak n abang. penah beri kasih sayang pada kami walau ia sementara . . cume harapan aku yg tinggi menggunung hope ko berbaik lah dgn org2 yg xpatOt ko renggangkan hubungan ko "air dicicang x akan putus" hope pepatah ni still ada utk kami semua  . . amin . . Buat Arwah nenek Al-Fatihah , Tok Jah ayu sayang sangat-sangat kat tok Jah . . ayu doakan semOga tok tenang disana , moga Roh tok Dicucuri rahmat OlehNYA dan ditempatkan dgn Golongan org yg beriman . amin . . .


Kata-kata : KITA YANG HIDUP PUN AKAN PERGIKAN SATU HARI NANTI, AJAL MAUT JODOH PERTEMUAN DITANGAN TUHAN , HARAP KITE SEMUA REDHA DGN SETIAP KETENTUAN ILAHI . .


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...